2015. május 4., hétfő

Pilotkritika: iZombie

Alig várom a folytatást.

A The CW újoncai mindig is előnyt élveznek nálam, a többi csatornától, hiszen a legtöbb sorozat amit nézek innen származik, plusz a tavalyi tapasztalatok alapján eddig minden pilot bejött a maga módján (kivéve a The Originals-t, ott nagyon kellett a második rész is). Ez alól az iZombie sem kivétel, sőt mitöbb, már az első résszel sikerült elvarázsolniuk a készítőknek, alig várom, hogy lemenjen a teljes szezon és nekiállhassak a darának. Szerencsére az amerikaik is aránylag rákaptak a sorozatra, így nagy valószínűséggel lesz második évad. Azért a folytatással kapcsolatban vannak kivetnivalóim, amit természetesen ki is fogok fejteni a továbbiakban. Ezúttal megpróbálok spoilermentesen fogalmazni.


A sztori középpontjában egy orvostanhallgató lány áll, Liv, akinek minden jó összejött: szerető és megértő család, jóképű vőlegény, valamint a munkában is a legjobb formáját nyújtja, ám egy buliban - ahová egyébként nem akart elmenni - megtámadják a zombik, a karmolásnak köszönhetően pedig ő is zombivá válik. Na ezek után fenekestül felfordul addigi élete, hiszen szakít a vőlegényével és álmai munkáját is otthagyja, hogy egy boncteremben dolgozhasson, ahol ugyebár könnyedén hozzájuthat az agyakhoz. Az agy megevésével azonban megkapja az elhunytak emlékeit is, így segít a nyomozóknak kinyomozni a lezáratlan ügyeket...

Az igazat megvallva, láthatatlanul az alapkoncepció nem nagyon jött be nekem, ahogy azt jeleztem is tavaly májusban. Egy picit már elegem volt a természetfeletti lényekből, plusz attól tartottam, hogy nagyon elmegy majd a nyomozós krimi felé, ám az első részben pont annyit kaptunk ebből, amennyi feltétlen szükséges volt. Remélem ez a folytatásban sem fog változni.


Nagyon bejött a sorozat stílusa, főleg amit Liv képviselt: az élet jól kitolt vele, ő mégis megpróbált alkalmazkodni az új közeghez, ez pedig okozott egy-két vicces pillanatot. A család közbeavatkozását például rettenetesen imádtam. Ja, és ha már szóba került a család. Ami még nagyon felkeltette a figyelmemet, az a parádés casting. Sok-sok ismerős arcot fedeztem fel, - főként régi CW-s sorozatokból - és mondanom sem kell, milyen jó volt viszontlátni őket. Érdekesek egyébként a karakterek, első blikkre főleg Liv munkatársa, a kicsit őrült Dr. Ravi fogott meg. :)


Végül, de nem utolsósorban a képregényes stílust is meg kell említenem, amitől igazán egyedi lesz a sorozat. Sosem voltam az a képregénygyűjtős fajta, azonban középiskolás koromban pár mangát elolvastam (tudom, hogy az nem teljesen képregény, de azért stílusában hasonlít rá), így nekem nagyon bejöttek ezek a rajzok a jelenetek közben, valamint az a rövid főcím is elég ütős lett szerintem.

Értékelés: 9/10.
Bevezetőrésznek tökéletes volt a pilot, ám ezután rengeteg irányba elmehet még a történhet. Fókuszálhat elsősorban Liv magánéletére is, és a nyomozás csak mellékszálként lesz jelen, vagy fordítva is történhet, azaz inkább a nyomozások kerülnek előtérbe, a magánéletes szál pedig csak lassan fog haladni. Én legjobban az első opciónak örülnék a legjobban, de van egy olyan érzésem, hogy az utóbbi fog megvalósulni. Akármi is lesz, a folytatásba mindenképpen belenézek, tippre a teljes első évadot megfogom nézni, hiszen csak azután fogok tudni levonni egyértelmű véleményt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés