2014. január 4., szombat

Chernobyl Diaries (Ideglelés Csernobilban) [2012]

A horror-thriller fajta filmek nem az én stílusom, mégis ez a film nagyon jó lett!

Mindig ki tudok akadni mire képes az ember (1986 Csernobil, 2001 WTC, és még sorolhatnám), szörnyű belegondolni mennyi emberáldozatot követeltek a katasztrófák. Mikor megláttam ennek a filmnek az előzetesét, és hogy valóban ott forgatták nagyon kíváncsi lettem rá, így megnéztem. Egyik nagy vágyam, hogy én is eljussak azokra a területekre, megnézni, hogy vette birtokába a természet a mesterséges építményeket. De vissza a filmre: nagyon jól ábrázolták a helyzetet.


Spoileresen folytatom tovább.

 Az alapsztori a következő: hat fiatal utolsó pillanatban úgy döntenek, hogy megnézik a szellemvárost. Ezzel nem is lenne semmi baj, csakhogy aznap a rendészek nem engedik be őket, de a turistavezető egy másik úton mégis beviszi őket. Épp az egyik lakótelepen vannak, mikor elszabadul a pokol...


Röviden ennyit a történetről. Nem akarom lelőni az izgalmas jeleneteket, annyit mondok, ahogy a horrorfilmekben lenni szoktak, lesznek emberáldozatok. A kivitelezés és a színészek nagyon jók voltak, végig fent tudták tartani az izgalmat.

Befejezésképpen annyit, hogy a tudósok azt mondják, horrorfilm nézése közben több endorfin, hétköznapi nevén boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, míg vígjátékfilm nézése közben. :)


Értékelés: 8/10.
Ilyen rövid kritikát sem írtam még, de egyszerűen nem tudok többet írni, hogy ne Spoilereznék. Maximális pontszámot nem tudok neki adni, de egy erős 8-ast mindenképp megér. És a vége milyen jó lett! De nem árulok el semmit, nézzétek meg ti is. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés