2015. február 27., péntek

Faking It (Simlis spinék) S02/1: A második évad első feléről

Alig várom már a folytatást!

Még Szilveszterkor volt szerencsém ledarálni ezt a röpke tíz részt, ám most jutottam még oda, hogy le is írjam, mi is történt a második évad első felében. Még mielőtt nekikezdtem volna a darálásnak, attól tartottam, hogy úgy járok majd, mint az Awkward esetében, és a zseniális első évad után kapunk egy minőségileg gyengébb folytatást. És, hogy miért is hasonlítom össze annyira az MTV másik szériájával? Bárki bármit mond, lehet hasonlóságokat felfedezni a két sorozat között, gondolok itt arra, hogy mindkettő egyedi mégis egy kicsit hasonló humorral operál néha, így okkal tartottam attól, hogy a Faking It is beleesik az Awkward hibájába, ám szerencsére pozitívan csalódtam a folytatásban, hiszen megtartotta azt a szintet, amit az első évadban megszokhattunk. Egyetlen egy bajom van csak, hogy olyan hamar véget ért, de semmi baj, hiszen még csak a felén vagyunk túl, hiszen az MTV időközben kibővítette a tíz részes második évadot húsz részre. :)

Spoileresen folytatom a továbbiakban.


A sztori rögtön ott folytatódott, ahol az első évad véget ért, vagyis premierplánban követhettük végig, mennyire emészti önmagát Amy és Liam, amiért lefeküdtek egymással, ezzel elárulva Karmat. Őszintén szólva annak örültem volna a legjobban, ha nem húzzák el ennyire ezt a dolgot, és hamarabb megtudja Karma az igazságot, bár azt elismerem ezzel a húzással sok jó jelenetnek lehettünk a szemtanúi. Gondolok itt elsősorban arra, hogy Amy megismerte Liam családját, az összejövetelen történt eseménynek köszönhetően pedig teljesen másképp ismerte meg a fiút. A szülők illetve nagyszülők behozásának egyébként rendkívül örültem, már csak azért is, mert ezzel csak még jobban árnyalták Gregg Sulkin karakterét, akit valamiért nem túlságosan bírtam a Wizards of Waverly Place-ben, itt viszont nagyon is megszerettem, mind a karakterét, mind a színészt.

A szerelmi háromszögre a továbbiakban nem szeretnék kitérni, maradjunk annyiban, hogy kíváncsi vagyok mi lesz a folytatásban. Vajon Karma és Amy rendezni tudják-e a barátságukat, illetve Karma vajon feltétel nélkül meg tud majd bízni ezentúl a legjobb barátnőjében illetve a barátjában? Remélem választ kapunk majd ezekre a kérdésekre a folytatásban. A sorozat erőssége a remek karaktereken kívül az, hogy aránylag mindenkire akad elég idő, vagyis a mellékszereplők, mint Lauren és Shane is kaptak külön történeteket, nagy örömömre. :)


A legnagyobb pozitívuma a második szezon első felében Lauren története volt. Bár már az első évadban is nagyon bírtam őt, a remek beszólásai miatt, azzal, hogy kiderült valójában interszexuális - születésétől fogva férfi és női nemi jelleggel egyaránt rendelkezik -  teljesen másképp látom már a karakter cselekedeteit. Bailey De Young pedig valljuk be, remekel a szerepben. Ha nem hisztek nekem, nézzétek csak meg a tizedik epizód végét, mennyire gyorsan át tudott váltani a sírásból örömbe, amit nem is tudom eldönteni, hogy valódi öröm volt, vagy csak megjátszotta magát. Ez most így elég hülyén hangzik, de ha megnézitek, akkor megértitek. Ha ez nem lenne elég, még szerelmi szálat is kapott Theo szerepében, akiről a végén kiderült, hogy csak beépített rendőr, és ha ez nem lenne elég, Lauren véletlenül az egész suli előtt elkotyogja a nagy titkát. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak végül kihozni az egészből.

Ahogy már említettem, Shane története is pörgött ezerrel, aki ezúttal úgy tűnik egy komolyabb szerelmi szálat kapott. Bár érdekes párost alkot Duke-al, annak jobban örültem volna, ha végül Tommy-val jön össze. Már csak azért is, mert így valamilyen szinten bosszantani tudta volna Laurelt is. Mondtam már mennyire imádom a csipkelődésüket? :) Viccet félretéve kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni a kapcsolata Duke-al, most, hogy a fiú a nyilvánosság előtt is felvállalta másságát.

Értékelés: 10/10.
Kétségkívül nagyon élveztem a második szezon első felét, alig várom már a folytatást. Reménykedem benne, hogy ha már a szezon első felét nem cseszték el a készítők, akkor a második felét sem fogják. Ajjh, csak legalább már az a fránya premierdátum lenne meg. Az Awkward elvileg majd csak jövőre fog visszatérni az utolsó évadával, bízom benne, hogy a Faking It folytatására nem kell majd ennyit várni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés