2014. augusztus 29., péntek

Pilotkritika: A to Z

Nem volt rossz kezdés, bár kételkedem a továbbiakban.

Mikor írtam az Upfronts-okról, 100 %-os volt a várási fok a sorozattal kapcsolatban, és látva az első részt, szerencsére nem kellett csalódnom. Azonban kételkedem, egy kicsit, ugyanis elég nehéz elképzelni az ilyen formátumot sorozatban. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha inkább film készül belőle, mondom ezt az első rész alapján, de természetesen még minden adott hozzá, hogy tényleg egy jó sorozatot kihozzanak az egészből. A pilot nekem bejött, mind karakterek, mind színészek szempontjából, Cristin Milioti pedig annyira bájos, hogy megérdemelt, már egy főszerepet. :) Stílusában szerintem egy kicsit hajaz a How I Met Your Mother-hez, remélem nem csak egy másolat lesz.

Próbálok Spoilermentes kritikát írni, remélem sikerülni fog. :)


Az első részben láthattuk, hogy ismerkedik meg Andrew és Zelda, és a továbbiakban a kapcsolatukat figyelhetjük majd meg, ám már az elején van egy kis csavar a sztoriban, hisz pontosan tudjuk, meddig lesznek együtt. Ebben a szempontból mindenképpen más, mint a How I Met Your Mother, mégis hangulatilag hasonló, valamin Zelda a pilot alapján nagyon hasonló Tracy-hez, Andrew-nak pedig sok olyan romantikus tulajdonsága van, mint Ted-nek. Azért azt megjegyezném, hogy érdekes a munkájuk, hisz általában egy társkereső cégnél inkább nők szoktak dolgozni, ezzel ellentétben itt Andrew dolgozik ugyebár, Zelda pedig kemény, de sikeres ügyvéd. Az egész rész alatt fülig ért a szám, ugyanis annyira feel good hangulatot árasztott, hogy öröm volt nézni, és kész, ám ez korántsem jelenti azt, hogy tökéletes volt. E kritika írása közben sokat gondolkodtam, hogy vajon mit hiányoltam benne, de konkrétan nem tudom megmondani, csak azt, hogy jó kezdet volt, mégis lehetett volna jobb.

A mellékszereplők is nagyon érdekesek voltak, Stu és Stephie érdekes karakternek tűnnek első benyomásra, ezért remélem mélyítik majd őket, akár a főszereplőket, mert szeretnék minél többet megtudni róluk, de persze csakis úgy, hogy nem rágnak mindent a szánkban, hanem tök logikus módon beleépítik a sztoriba. Miközben az IMDB-n keresgéltem a nevek után - hisz idő kell ahhoz, hogy megjegyezzem a karakterek nevét - ekkor tudtam meg, hogy a narrátor Katey Segal. Én nagyon örülnék neki, ha egy két epizódban ő is megjelenne, hisz a Sons of Anarchy-nak a hetedik évad lesz az utolsó.

Értékelés: 7/10.
Kezdésnek nem volt rossz, mindenképpen beletekintek majd a folytatásba is, de erre szerintem majd csak télen kerül sor. Szerencsére nem volt túl addiktív anyag, hogy epekedve várjam a folytatást. Ettől függetlenül tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot, legfőképp azoknak, akik szeretik a romantikus sorozatokat. Kíváncsi vagyok milyen nézettséget fog elérni, szerintem stílusából adódóan gyors kasza lesz, vagy ha nem is gyors, de nem igen hiszem, hogy lesz második évad. De ne legyen igazam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés