2014. augusztus 20., szerda

Awkward (Kínos): Az első három évadról

Még mindig nagyon szeretem a sorozatot.

A napokban fejeztem be a harmadik évadot, és elképesztő, hogy mennyire jó a sorozat, még mindig. Na jó, az első évad volt a legjobb, de azért a folytatásra sem lehet panasz. Legnagyobb pozitívuma egyértelműen az, hogy saját stílusa van a sorozatnak, és ez tényleg egy tini sorozat, úgy értem itt tényleg elhiszem, hogy még tinik, és valóban tini problémákkal küzdenek meg, ami a legtöbb tinisorozatokra nem mondható el. Egyszerűen szeretem az egyedi humorát, és kész. A továbbiakban legfőképp a harmadik évadról fogok írni.

Spoileresen folytatom a Kép alatt.


Mint már mondtam, az első évad volt a csúcs, aztán a másodikban egy kis lejtmenet volt érzékelhető, a harmadik évadban azonban minőségben ismét felfele vette az irányt a sorozat, ám az első évad szintjére nem ért fel. A harmadik évad a korábbi évadokkal ellentétben két részlettel volt a képernyőn, éppen ezért szinte ketté is lehet bontani az évadot. Nekem egyértelműen a második fele jobban tetszett, imádtam a rosszlányos Jenna-t. Kellet ez már, hogy egy kicsit kiforduljon magából, ám érthető módon, majd a végén természetesen visszatalált a régi önmagára. Bár merőben dinamikus párost alkotott Collin-nal, én jobban szerettem, mikor Matty-vel volt együtt. Ha már szóba került Collin, tökéletes választás volt Nolan Gerard Funk a karakter megformálásához, a Glee-ben már bebizonyította, hogy az ilyen fajta rejtélyes és rosszfiús karakterek a neki való. :)


A kedvenc epizódom egyértelműen az volt, amikor több szempontból is visszaemlékeztek Jenna 17.születésnapi bulijára, ahol ugyebár kiderült, hogy van valami közte és Collin között. Kedvenc karaktert nemtudok választani, ugyanis kettő is van: Sadie és Tamara. Sadie-nek elképesztően jó beszólásai vannak, és a harmadik évadban végre több családi hátteret kapott, aminek nagyon örültem. Tamara pedig azért a kedvencem, mert rendkívül vicces pillanatokat tud okozni, bár mióta együtt van Jake-el, valahogy veszített az egyéniségéből. A diákelnökös rész mindenesetre nagyon jó volt. Nagyon bírom még Jenna anyját is, valamint Valerie-t, a tanácsadót is. Komolyan mondom, ha nem lenne Valerie, biztos nem szeretném annyira a sorozatot. Ming és az ázsiai maffia szál is egész érdekes volt, amely jelenetekben pedig Lissa benne van, az biztos, hogy oltári vicces lesz. Az a jó Lissa-ban, hogy nagyon is megmarad a háttérben, és csak egymondatasai vannak, de azok nagyon ütősek. Mint Brittany a Glee első két évadában. :) Ebből is látszik, hogy a sorozatnak rendkívül jó mellékszereplői vannak.

Az évadzáróval kapcsolatban végig azon drukkoltam, hogy Jenna és Matty jöjjön újra össze, aztán a végén rájöttem, hogy jobb is, ha egyelőre külön maradnak, hisz Jenna általában akkor a legerősebb, mikor egyedül van. 

Értékelés: 8/10.
Ha maximális pontszámot nem is tudok adni, de egy erős nyolcast mindenképp. Azt hiszem, még a héten nekivetem magam a negyedik évad első felének. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés