2014. május 22., csütörtök

Raising Hope (Nevelésből elégséges): Az első évadról

Egyszerűen zseniális.

Mikor a "Bakancslistát" írtam, rájöttem, hogy egy komédia sorozatot sem nézek. Ekkor megnéztem a New Girl első évadát, ami nem volt rossz, de nekem hiányzott valami. Majd jött a How I Met Your Mother, ami annyira megtetszett, hogy kb. 3 hónap alatt ledaráltam a sorozatot. Ezután botlottam bele a Raising Hope-ba. És mennyire örülök neki. A teljes első évad kiválóra sikeredett, komolyan, egy rossz szót sem tudok mondani. Ezért is sajnálom, hogy a FOX pár hete kaszálta el.

A Kép alatt egyhén Spoileresen folytatom tovább.


A sorozat különlegessége talán abban rejlik, hogy nem akarja megváltani a világot, egyszerűen csak a hétköznapi életről szól. Nem élnek fényűző életet, majdhogynem. szegények, mint a templom egere, mégis nagy az összetartás a családban. Ez szerintem sok családban hiányzik, legfőképp a gazdagoknál. Ennek is köszönhetően minden része egytől egyig maga a tökély. 


Az alapsztori a következő: Virginia és Burt kamaszkorukban lettek szülők, és mivel elég fiatalok voltak, sem sokra vitték az életben. Virginia nagymamájánál laknak, aki szenilis vagy Alzheimer-kórós (nem tudom eldönteni). Fiúk Jimmy, pedig egy nap találkozik egy csinos lánnyal, aki elcsábítja. Csak másnap reggel derül ki, hogy a lány egy sorozatgyilkos, így fel is adják a rendőrségnek. Ám a lány terhes lett Jimmy-től. Amikor az anya azt mondja, úgysem fogják megölni, hisz lesz addigra egy 6 hónapos gyereke, majd a következő jelenetben már a villamosszékben ült, tudom megrázó a dolog, mégis szakadtam a röhögéstől. :)


Minden karakter aduász, egy gyenge szereplő sincs. A kedvencem természetesen a nagyi, aki betegsége miatt rengeteg vicces jelenetet tud produkálni. Virginia és Burt is jó párost alkotnak, valamint Sabrina is nagyon jó karakter. Itt még az sem zavar, hogy Jimmy tulajdonképpen már az első rész óta próbálja elcsábítani a lányt, mert nem ez a fő motívum a sorozatban, minden részben valami más téma áll a középpontban. Hope pedig tündéri kislány. A mellékszereplők is nagyon jók, ott van például a bolttulajdonos, aki évekig túlsúlyos volt, valamint Sabrina unokatestvére Shelley, aki baba-öreg- és kutya napközit üzemeltet.


Értékelés: 10/10.
Semmi rosszat nem tudok mondani a sorozatról. Engem megvett kilóra, az tuti, de nem azért kap maximális pontszámot, mert elfogult vagyok, hanem azért, mert megérdemli. Hamarosan nekivetem magam a második évadnak is. :)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Elliot!

    A demencia (aminek fő tünete általában a feledékenység, hétköznapi, pejoratív nyelvhasználatban a szenilitás) egyik típusa az Alzheimer-kór. Így nagyjából mindegy, melyik kifejezést használod.

    VálaszTörlés

Keresés