2014. május 24., szombat

Glee: Az ötödik évadról

Az utolsó részek nagyon jók voltak.

Terveim szerint csak két kritikát írtam volna a sorozatól, ehelyett 6 kritika is született, így tulajdonképpen ebben a posztban előbb az utolsó három részt értékelném, majd a végén pedig az egész évadot. Az utolsó három rész közül kettőben nagyon odatették magukat az írok, amelyiket pedig Chris Colfer írt (5x19) tűrhető volt. Egyet leszögezhetünk: annyira jó irányba haladt a történet, hogy már most hiányzik a sorozat.

A Kép alatt Spoileresen folytatom tovább.


Mielőtt bármit is írnék, valamit kijelentenék: Ha nem lenne Rachel, én már nem nézném a sorozatot. Lehet, hogy ez egy kicsit erős kijelentés volt, de akkor is, Rachel a legjobb karakter. Ebben az évadban sok részben háttérbe szorult, de mikor elővették, Lea fürdött a szerepben. És az sem véletlen, hogy azok a részek voltak a legjobbak, amikben ő volt a középpontban. Szerintem Rachel útját tudjuk a legjobban az írók. Nagyon jó volt őt látni Brodway sztárként, sokáig én is azt hittem, ez az ő nagy álma, és innen tovább nincs, ám amikor bejött ez a saját tévéműsor ötlet, ennél jobban nem is alakulhatott volna. Szakmai élete tehát ezerrel robog előre, szerelmet azonban egy ideig nem szeretne. Bevallom, én sem tudom mi lenne a jó: kapjon-e Rachel a hatodik évadban egy pasit, vagy sem. Egyelőre Ryan-ék sem jutottak álláspontra ezzel, Lea-val pedig folyamatosan egyeztetnek. Annak azért örülök, hogy nem felejtették el teljesen Finn-t, és megemlítik néhányszor.


És akkor most a többi szereplőről is:
Kurt és Blaine ugyebár a NYADA-ra járnak, ám ebből nem sok jelenetet láthattunk, amit egy picit hiányolok. Sam befejezte modellkarrierjét, és visszament Lima-ba. Ezt a lépést nem nagyon értettem, hisz ez a pálya pont neki való volt, de ha még abba is hagyja, miért kellett pont hazamennie? Mercedes pláza-körútra ment Brittany-val. Apropó Brittany: visszatért az utolsó részben, bár nem sok szerepe volt. Mercedes és Sam szakítása várható volt, azért remélem összejönnek még, hisz aranyos párt alkottak. Artie-ról pedig nem írnék, őt is eléggé hanyagolták, de nem is baj, sosem volt a kedvenc szereplőm.


Akit viszont nagyon hiányoltam, Tina-n kívül, az Santana. Sajnos nagyon kevés szerepet kapott az utolsó részekben, az évadzáróban pedig nem is szerepelt. Az 5x19 Old Dog New Tricks részben megemlítette azt, hogy jó sajtós lenne belőle, ami szerintem igaz is. Remélem megmaradnak ennél a vonalnál, feltéve ha visszatér. Mióta átváltottunk csak New York-ba nagyon hanyagolják szegényt, valamint volt itt egy kis balhé a háttérben. Remélem minden rendbe jön, és a hatodik évadban is láthatjuk, valamint fognak vele foglalkozni, mert megérdemli.

Ha már váltás: Ryan azt nyilatkozta, hogy Will és Sue maradnak, bár nem értettem hogyan. Nos, a váltás után egy részre tértek vissza, amit egyébként nem bánok, hisz ellaposodtak a karakterek. Ettől függetlenül, remélem a hatodik évadban visszatérnek, ahogy Emma is, és a kisfiúk.


Sajnos a rossz nézettség miatt a hatodik évad csak midseason-ban indul, ami azt jelenti, hogy leghamarabb csak 2015.januárban. Addig viszont még több mint fél év van hátra. Hogy fogjuk ez kibírni? A részek száma még nem dőlt el, egyeztetés alatt van, de valószínűleg 13 részes lesz, ami kevés, mert elézném én az utolsó évadot 30 részen keresztűl is, minnél később kelljen elbúcsúzni, de ha minőségileg 10/10-es lesz mind a 13 rész, akkor meg leszek elégedve.

Hogy mit várok a hatodik évadban?
Először is, hogy hozzanak ki minden szálból a lehető legtöbbet, és olyan zárást kapjon, amit a sorozat megérdemel, és mikor évekkel később visszaemlékszek, elégedett legyek. Másodszor a szereplők: remélem Santana visszatér, ahogy Tina visszatérésének is nagyon örülnék, de ha ez nem lehetséges, szerintem tuti biztos visszatér még egy-két rész erejéig. Szeretném még látni a többi Glee-s tagot is, azaz jöjjön vissza Quinn, Puck és Mike is, ahogy a Marley, Jake, Unique, Kitty, és Ryder fejezetre is tegyenek pontot valamilyen szinten.


Értékelés: 8/10 - az évad második felére vonatkozik.
Ha az egész évadot nézem, akkor egy gyenge 7-est tudnék adni. Kétségkívül, jobb volt, mint a negyedik évad, de még azért van hova fejlődni, hogy az utolsó évad is olyan jó legyen, mint az első három. Sajnos elég messze van a folytatás. Természetesen közben ha lesznek nagyobb hírek a sorozattal kapcsolatban, pl: ki tér vissza állandó szereplőként, hány részes lesz, pontosan mikor indul, megírom én is. Addig pedig hallgassátok a Glee számokat, ahogy én is. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés