2013. október 28., hétfő

X-Faktor 2013: A harmadik élő adásról

Szeretem a tehetségkutató műsorokat, habár tapasztalataim szerint egyre kevesebb a felfedezetlen tehetség.

Vagy esetleg a valódi tehetségek nem szeretnének/mernek jelentkezni? Nem tudom, de tény, hogy eddig évről-évre egyre gyengébb volt az X-Faktorban a felhozatal... A tavalyi szériában csak Oláh Gergő és Antal Timi volt kimagaslóan jó, a többiek elenyészőek volt, Zámbó Krisztiánt pedig egyenesen utáltam. De a kis múltidézés után térjünk vissza az idei szériára.


Idén úgy tűnik szerencsére már több tehetség van: A kedvencem Danics Dóra, nagyon remélem ő fogja megnyerni. De kedvenceim közé sorolnám még Csordás Ákost, Bozsek Márkot, Szabó Ádámot, a ByTheWay-t, és akin meglepődtem, ergó az idei évadban akin a legnagyobb meglepetést okozta számomra, az Krasznai Tünde. A Mentorházban nem vittem volna tovább, de most az Élő adásokban nagyon jól teljesít! :)

De akkor a továbbiakban nézzük is a produkciókat, külön-külön.

Szombat esti produkciók:


Fat Phoenix: Nagyon irritál a két srác, nem is bánnám, ha a következő adásban végre kiesnének. Kylie Minogue - Can’t Get You Out Of My Head című számát énekelték. Az eredeti számot szeretem, de ahogy előadták szánalmas volt. Osztom Geszti Péter kritikáját: "előzenekar színvonal" (vagy még az sem), ami ide édeskevés. Gyenge 2/10.




Eckert Anikó: Nagyon szép a lány, valóban színpadra való, de egyáltalán nem énekesként. Amy Winehouse - Back To Black dalát énekelte. Eddig ez tetszett tőle a legjobban, de még mindig nem tud énekelni. Megint Geszti kritikáját tudom osztani: "maga az előadás jó volt, hangilag sajnos kevésbé". Közepes 5/10.




Csordás Ákos: Ákos az egyik kedvencem, természetesen csakis Danics Dóra után. A Fall Out Boy együttes Thanks For The Memories című slágerét énekelte el. Egész jól eltolta, habár szerintem volt már jobb is. Alföldi kritikáját osztom ezúttal: "kicsit túljátszotta a lazaságot". Ettől függetlenül egész jó volt, 8/10.




Péterffy Lili: Eddig középszerűnek tartottam, de most egy magyar dalt énekelt, (Belmondo - Mikor), ráadásul az MDC két tagja kísérte Úgy látszik a múlt heti párbaj megtette hatását. Kivételesen Szikorával értek egyet: "jól áll neki a ballada". Gyönyörű 9/10.




Bozsek Márk: Hiába tetszik a hangszíne, Geszti sajnos nem tud neki megfelelő számot választani. Kings Of Leon - Sex On Fire című számot adta elő. Hiába tudja jól eljátszani a számot, egyszerűen nem neki való. Pedig a válogatón nagyon jól eltolta a saját szerzeményét. És ezt tényleg nem azért mondom, mert egyébként játszik a Barátok köztben. Sajnos ez csak 6/10.




Batánovics Lili: Rihanna Unfaithful című slágerét adta elő, rettentően hamisan. Most egy kicsit csalódtam a lányban, eddig mindig jókat énekelt, de most. Pedig a hang meglenne hozzá. Ez most csak 5/10. (Azért nem adok rosszabbat, mert Anikót is ennyivel pontoztam, pedig Lili azért sokkal jobb szokott lenni nála.)




Szabó Ádám: Nagyon tetszik a srác hangszíne. Eurytmics Sweet Dreams számát adta elő, James Arthur változatában, és nagyon jó lett. Királyul eltolta. Ismét osztom Geszti kritikáját: "Ádám egy kicsi Dal-Terminátor. Minden este legyőzi a dalát. Pici lazaság, pici szív kellene még bele." Bravó, 9/10.




Danics Dóra: Az este legjobb előadása. Ismét magyar számot énekelt (Anna and The Barbies - Márti dala). Úgy látszik Dórának a magyar dalok állnak a legjobban. Tóth Gabit idézném most: "Tudod Dóri, megcsináltál egy akkora pillanatot, amivel mindenki emlékezni fog rád. Ha ebben az országban erre nem kapják fel a fejüket, akkor nem tudom mi kell". Fantasztikus 10/10.




ByTheWay: Mi történt veletek srácok? Hosszú idő után a ByTheWay az a csapat, ami tényleg tetszik az X-Faktorban. Erre most előadtak egy ilyen dalt. Pont azért tetszik ez a csapat annyira, mert mindig figyelnek a másikra, és nem énekelnek hamisan. Sajnos most volt egy pár hamis hang, és úgy érzem nem volt meg az az összhang, ami meg szokott lenni. Ismét Gabival értek egyet: "Múlthéten magasra tettétek a mércét. Most viszont nem figyeltetek annyira egymásra, mint ahogy szoktatok. Megjelent a fiúbanda feeling, amit sürgősen felejtsétek el". Ez most csak sajnos 7/10. Egyébként Toto - Africa számát énekelték, Karl Wolf feldogozását.




Krasznai Tünde: Múlthéten csodálatos volt, most viszont eléggé középes minőségű lett a produkciója... Lana Del Rey-től a Blue Jeans-t énekelte. Na jó, a középszerűtől azért egy picit jobb 6,5/10.



És most a vasárnapról:

Vasárnap este Alföldi két mentoráltja Batánovics Lili és Eckert Anikó párbajozott. Szerencsére utóbbi esett ki 3/1 arányban.

Mit várok a jövőhéttől?
Danics Dóra hozza azt a formát, mint most, a ByTheWay és Batánovics Lili szedje össze magukat, Márknak Geszti válasszon már egy hozzá illő számot, és essen már ki a Fat Phoenix. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés