2013. október 28., hétfő

Devious Maids: Az első évadról

Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám, hogy fantasztikus!

Idén nyáron egyetlenegy nyári újoncba néztem bele, ez pedig a Devious Maids volt. Az oka teljesen egyszerű: véget ért a nagy Született Feleségek darám, és mivel arról értesültem, hogy ezt a sorozatot is Marc Cherry jegyzi, Eva Longoria pedig az egyik producer, nem kicsit reménykedtem benne, hogy hangulatában, és egy picit stílusában visszakapom a feleségeket. Szerencsére nem kellett csalódnom! :) Fantasztikus első évad volt, és szerencsére már be is rendelték a második évadot, amin egyáltalán nem csodálkozom, hiszen nézettségileg részről-részre egyre többen nézték. Azért kíváncsi vagyok, merre viszik majd az irányt, mert a fő rejtély kiderült az évadzáró epizódban (hasonlóan a showrunner másik kultikus sorozatához).


SPOILER-esen folytatom: Mondanom sem kell, mivel nem vagyok érte odáig meg vissza a nyomozós sorozatokért (kivétel a Bones), ezért eleinte hidegen hagyott, hogy ki ölte meg az első részben a cselédlányt, viszont ahogy haladtunk előre a részekben, annál izgalmasabb lett. A szereplőket nagyon eltalálták, a legjobban azonban mégsem a bejárónők fogtak meg, hanem az egyik tehetős gazdasszony, méghozzá Evelyn Powell. Remek egysorosokat találtak ki neki valamint az elején elég titokzatos, aztán az okát is megtudtuk, amitől csak még szerethetőbb lett: elvesztette a fiát, és magát hibáztatja ezért, és még a férje is. Apropó a férj: úgy szórakozik, hogy prostikat szervez a barátainak, és közben felveszi a szexet. Egy kicsit nagyon perverz nem igaz? Ezeket megtudva nem is csodálkozom Evelyn viselkedésén. A többi családot most nem emelném ki, hiszen ők tulajdonképpen csak mellékszereplők, de azért annyit illő róluk is írni, hogy mindegyiknek megvolt a maga története, mégis összességében egyben tudták tartani a sztorit.

És akkor most jöjjön a négy főhős, azaz a bejárónők, külön-külön:

Rosie: egy tipikus szobalány, akinek a gyereke Mexikóiban él, és persze nem lehet áthozni, mert nincsenek papírjai. Beleszeret a főnökébe, de Spence felesége Perri (aki egyébként fűvel-fával csalja a férjét) elhozza Rosie gyerekét, ezért szakít a főnökével. Ez elég klisés volt, tele kiszámítható lépésekkel. Remélem a második évadban kicsit jobb szálat tartogatnak Rosie-nak.




Carmen: ha választanom kéne a lányok közül, egyértelműen őt választanám kedvencemnek. Nagy álma, hogy énekesnő lehessen, ezért elfogadja az állást, hogy Alejandro közelében legyen, remélve, hogy a híres énekes felfedezi őt. Ám Olga (Alejandro jobbkeze) mindent elkövet, hogy Carmen ne zaklassa a zenészt. Evelyn után Olga a második kedvenc szereplőm, ha ő nem lenne fel kéne találni! :) Végül Alejandro-ról kiderül, hogy meleg, és, hogy ezt megcáfolja, egyességet akar kötni Carmen-nel: ha feleségül megy hozzá, segít beindítani a karrierjét. Igen ám, de közben Carmen megtalálta az igazit Sam személyében. Vajon hogy fog dönteni?


Zoila: az ő története sem nevezhető unalmasnak. Egyrészt ott van a munkája, másrészt még a családjáról is gondoskodnia kell. A munkaadója, Genevieve pedig egyszerűen zseniális. :) Van egy lánya, Valentina, aki szerelmes Genevieve fiába, Remibe, ezért az évadzáróban szerelme után megy. Remélem azért a második évadban is feltűnik majd. :)





Végül Marisol: ő Eddie anyja, Eddie-t vádolják a cseléd meggyilkolásával, ezért anyja beáll a Stappord rezidenciába takarítónőnek, hogy kiderítse ki az igazi gyilkos. Voltak egész jó jelenetei, de egyelőre nem sikerült túlságosan megfognia sem a karakternek, sem a színésznőnek. Talán majd a második évadban. :)






Visszatérve egy picit a mellékszereplőkhöz, azon belül is inkább az epizódszereplőkhöz, meg kell hanyi sok-sok ismerős arcot láttam többek közt a Született Feleségek-ből is. Külön öröm volt újra látni Orson feleségét, azaz Valerie Mahaffey-ot, aki csodák csodájára itt is egy picit őrültet alakított! :)

Végezetül a gyilkosságról is írnék pár sort, hiszen mégiscsak ez volt az egyik mozgatórugója az első évadnak. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy az adott illető lesz a gyilkos. Direkt nem árulom el, hogy ki volt, ezért fehér színnel írom le a gyilkos személyt, ha tudni szeretnéd ki volt az, akkor emeld ki a következőt: Phillipe Delatour.

Értékelés: 9/10
Ha szeretted a Született Feleségek-et, akkor ez is a te sorozatod lesz. Én személy szerint imádom Marc Cherry-t, amiért a dráma közepén képes egy-egy komikus jelenetet belerakni-megalkotni, ettől lesz igazán különlegesek a sorozatai. Mindenképpen csak ajánlani tudom megtekintésre a sorozatot, szerintem nem fogsz benne csalódni, ha megnézed. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés