2015. június 8., hétfő

Empire: Az első évadról

Zseniális volt a teljes szezon.

Rendkívül élveztem a sorozat darálását, hiszen végig pörgött a sztori ezerrel, ráadásul az élvezhetőségi faktor növekedéséhez a szinkron is bejátszott. A pilotkritika kapcsán még csak azt mondtam, hogy elmegy, ám most már bátran kijelenthetem, hogy ennél jobb szinkronhangokat nem is tudott volna castingolni a magyar csapat. Visszatérve a sorozatra, tényleg minden főbb szereplőre jutott bőven idő annak ellenére is, hogy csupán tizenkét részes lett az első évad. Az írói zsenialitásra pedig nem is lehetne jobb példa rá, minthogy sikerült olyan karaktert is megkedvelnem, akit az elején ki nem állhattam. De, hogy konkrétan kire is gondolok? Azt mindjárt elárulom.

Figyelem! Spoileresen folytatom tovább!


Természetesen a családfő Lucious volt az, akit a végén sikerült hellyel-közel megkedvelnem. Szerintem sosem fogom igazán kedvelni, hiszen sok döntése erősen megkérdőjelezhető, az azért becsülendő, ahogy szépen lassan elfogadta fia életvitelét, és félretudta tenni büszkeségét, így Jamal lett az Empire igazgatója, annak ellenére, hogy már tudatában volt annak, hogy nem fog meghalni. Nem volt ugyan túlságosan nagy, de azért látványos karakterfejlődésen esett át Lucious, amit öröm volt nézni. A végén azonban mégis pórul járt, ami miatt csak még jobban várom a folytatást. Kíváncsi vagyok miképp fog kiszabadulni a börtönből.

Egyáltalán nem csodálom, hogy az amerikaiak ennyire rákaptak a sorozatra, hiszen valóban elképesztően jó, ami szerintem nagy részt annak köszönhető, hogy tényleg minden főbb szereplővel foglalkoznak, van aki még külön sztorit is kap, mégis valahogy mindegyik illeszkedik egymáshoz. A legjobban Cookie-val szimpatizálok, akivel igen sok minden történt, még saját szerelmi szálat is kapott, amit aztán sajnos igen hamar lezártak. Élvezetes volt nézni, ahogy szépen lassan, de lényegében mindegyik fiával sikerült kibékülnie, olyannyira, hogy még szövetkezni is képesek voltak, csakhogy Lucioussal elbánjanak. Nem szokványos családról van szó, az biztos. Ja, és még mielőtt elfelejteném, Cookie és Anika civakodásait őrületes volt nézni. :)


A testvérek közül egyértelműen Jamal sorsa érdekelt a legjobban, és bizony hozzá fűződik egy-két negatívum is. Elsősorban nem azért kedveltem meg őt jobban, mert meleg, hanem egészen egyszerűen a személyisége miatt, na meg az is közrejátszott ebben, hogy például Andréra nem jutott túl sok idő, Hakeem esetében pedig kellett egy kis idő, mire sikerült megkedvelnem, akinél szintén bejátszott egy kis karakterfejlődés, természetesen pozitív irányban, gondoljunk csak például az anyjával való viszonyára. Visszatérve Jamalra, nagyon tetszett az az út, amit be kellet ahhoz járnia, hogy az apja elismerje, azonban közben egy kicsit rossz irányba is változott. Gondolok itt arra, hogy a végén egy kicsit elfordult az anyjától, annak ellenére, hogy az elején csak ő segített a karrierje beindításában, de az sem tetszett, ahogy kvázi a "nagy szerelmével" elbánt, és seperc alatt továbblépett...


Természetesen nem csak a történet és a szereplők kötöttek le ezerrel, hanem nagy meglepetésemre a zene is! Nagy fába faragták a fejszéjüket a készítők, mikor kitalálták, hogy szinte minden részben bemutatnak egy original dalt, mégis jól tették, hiszen nem egyszer hallgattam már meg a nemrég megjelent első lemezt. Remélem a második évadban is megörvendeztetnek minket hasonló alkotásokkal.

Értékelés: 10/10.
Egy ilyen pozitív kritika után szerintem nem is lehetne mást adni, mint a maximális tíz pontot. Élveztem minden egyes percét a sorozatnak, tetszett a keretes befejezés - az évad elején Cooike ült a börtönben, a végén pedig már Lucious - már alig várom a második évadot, amit ugyancsak szinkronosan fogok majd megnézni. A második szezon elvileg tizennyolc részes lesz, és két adagban fog képernyőre kerülni, ám megszakítás nélkül. Kíváncsian várom már, hogy mégis mivel fognak előrukkolni a készítők. Tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot mindenkinek, egy nyári darának pedig egyszerűen tökéletes. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés