2014. augusztus 16., szombat

A South Park vagy a Family Guy a népszerűbb?

A Comedy Central most ezt próbálta kideríteni.

Figyelem! Az alább olvasható a Comedy Central által kiadott közlemény a Redlemon oldaláról származik.

A politikailag inkorrekt poénok garmadáját elnézve nehéz dönteni a két kultsorozat között. Family Guy vagy South Park? Melyik üt nagyobbat, az iszákos, beszélő kutya és az okoskodó csecsemő, vagy Colorado kisiskolásainak kéretlen és kegyetlen beszólásai? A két emblematikus sorozat hatalmas rajongótáborral bír, a szériákat idehaza is fanatikus közönség követi a Comedy Central műsorán. Mégis melyik a jelentősebb, keményebb, betegebb? Seth MacFarlane vagy a Parker-Stone kettős agya az elborultabb? A magyar humorcsatorna a lehető legkülönlegesebb szempontokat figyelembe véve hasonlította össze a két sikersorozatot.

A South Park előbb startolt, így több része is van, mint a Family Guy-nak. Ennek ellenére mindkét sorozat ugyanannyi Emmy-díjat, ötöt-ötöt nyert. Ami a jelöléseket illeti, ebből a szempontból a Family Guy statisztikája jobb valamelyest. Ha számít, akkor a South Parkot leginkább “csak” magáért a sorozatért, a humoráért jelölték, míg a Family Guy esetében Seth MacFarlane jellegzetes szinkronmunkáját is díjazták.

Az alkotói fázist nézve a South Park két atyja, Matt Stone és Trey Parker feszített tempóban dolgoznak, az aktuális eseményekre azonnal reagálva, hétről hétre írják a részeket. Ezzel persze minden héten pengeélen táncolnak az adásba kerülést illetőn. A gyorsaság érdekében ők maguk adják szinte az összes karakter hangját. Ezzel szemben Seth MacFarlane stabilan hat karaktert szólaltat meg, és hónapokkal előre dolgoznak, hogy a 22-23 részes évadokban ne legyen csúszás.
Testsúlyban a Family Guy áll masszívabban, a Jézusok száma kiegyenlített, míg a poénok sűrűségét nézve a Family Guy tarol. Ám, hogy kinek melyik a kedvence, azt döntse el a néző, a Comedy Central műsorán harcol a rajongók kegyeiért a két eszement sorozat!

A kép kattintásra nagyobb lesz. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés