2016. augusztus 9., kedd

Pilotkritika: Containment

Nagyon figyelemfelkeltő volt az első rész.

Nemrégiben sort kerítettem a Containment első epizódjának megtekintésére, amely összességében annyira tetszett, hogy szívem már azonnal folytatnám is, ám mivel egyelőre nem készülnek tovább a magyar feliratok, ezért kénytelen vagyok parkolópályára tenni a showt. Hogy miért is folytatnám én annyira a sorozatot? Az ok igazán egyszerű: a járványos témából kiindulva természetesen voltak némi előzetes elvárásaim a sorozattal kapcsolatban, amiket a pilot remekül hozott is, kellően volt izgalmas a sztori, a szereplők pedig első benyomásra érdekesek voltak. Ezzel persze nem azt mondom, hogy minden szempontból tökéletes volt, hiszen lehetett itt jó előre látni egyes eseményeket, de amíg a tálalás ennyire jó, addig én is hajlandó vagyok szemet hunyni ezek felett.

A történet Atlantában játszódik, ahol egyik napról a másikra egy fertőzött betegnek köszönhetően elszabadul egy halálos vírus, aminek következtében, hogy elkerüljék a világjárványt, karantén alá helyezik az egész várost. A karanténnak köszönhetően embereket vagyis jobban mondva családokat szakítanak el egymástól, de ami a legsúlyosabb, hogy a karanténban rekedtek mekkora veszélynek vannak kitéve, az emberi természetből kiindulva pedig egyesek valószínűleg bármit képesek lesznek megtenni a túlélés érdekében...

Figyelem! Spoileresen folytatom a továbbiakban.


A pilotban megismerkedhettünk a főszereplőkkel, akik bár eléggé érdekes karaktereknek tűntek, de valójában egyik sem fogott meg igazán. Na jó, az általam is ismert színészek, mint Chris Wood és Claudia Black karakterei igenis felkeltették az érdeklődésemet, ez azonban elsősorban a korábbi munkáiknak köszönhető. Igazából a járvány felvázolása miatt nem is volt elegendő idő ahhoz, hogy valóban megismerjem a szereplőket, de ezzel nincs is semmi bajom, hiszen legalább kellő mértékben megalapozták a főszálat, a szereplők megismerésére pedig lesz idő a folytatásban.

A járvány felvázolása tehát szerintem a lehető legjobban sikerült, kellően izgalmas volt az egész, annak ellenére, hogy bizony voltak itt ebből fakadóan néhány kiszámítható fordulat, és ez alatt főleg a szereplők kordon általi elszeparálását értem, amivel lehet ugyan érdekes lehet majd a továbbiakban egy bizonyos szintig, de nagyon remélem, hogy nem ez lesz a fő mozgatórugó a folytatásban. Személy szerint a terhes lány karanténban ragadása érintett meg a leginkább, de azért Alex rendőrőrnagynak is elég motiváció lehet a barátnője által a járvány megállítása.


És ezzel el is érkeztünk a The CW szinten legérzékenyebb témához, a szerelmi szálakhoz, amit az írók első körben egyértelműen Chris Wood karakterén keresztül reprezentáltak. Az már az első találkozásukkor érzékelhető volt, hogy Jake és Kate mennyire szimpatizálnak egymással, ám a rohamos történéseknek köszönhetően nem volt idő ezt kellően kibontani az első részben. Én ennek nagyon örültem, hiszen egy járványos szériában ne a romantika kerüljön már a középpontba. Ha a folytatásban is csak főleg a háttérben fognak működni a szerelmi szálak, és nem lesznek sokszögek, amikhez Julie Plec "remekül ért", akkor szerintem nem lesz itt semmi probléma sem.

Értékelés: 9/10.
Az erős kilenc pontot mindenképpen megérdemli az első rész. Én tehát mindenképpen ajánlom a sorozatot, ráadásul mivel a csatorna nem kért a második évadból, ezért tökéletes dara lehet, feltéve ha nem zárult nagy cliffhangerrel. Ám azzal mindenki számoljon, hogy sajnos azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor fognak hozzá készülni tovább a magyar feliratok. Szerencsére még mindig van elég sorozat, aminek az aktuális évadjait nem sikerült még megnéznem, de azért nem bánnám, ha a nyár végén ezt is le tudnám darálni egyhuzamban. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés