2015. november 29., vasárnap

Pilotkritika: Life in Pieces

A középszerű pilot után is megmaradt még az érdeklődésem a sorozat iránt.

Őszintén szólva nem sok elvárással ugrottam neki a CBS vadonatúj komédiájának első epizódjának, éppen ezért sem volt miért csalódni a részben. Az elsődleges és tulajdonképpen egyetlen szempontom csupán annyi volt, hogy a rész nézése közben kicsit kikapcsolódjak, ez pedig jelentem, maximálisan sikerült. A Life in Pieces több mint valószínű, hogy sosem fogja megváltani a világot, mégis az alatt a fél óra alatt, amíg nézi az ember, kényelmesen hátradőlhet a székben/ágyban és egyszerűen az agy kikapcsolása után nézheti egy teljesen átlagos család hétköznapi problémáit.


Ezek után nem lehet nehéz kitalálni, vajon mi lett a sorozat kiindulási pontja. A középpontban egy család három generációja van, ahol minden főbb szereplő saját történettel és kvázi külön élettel rendelkezik, mégis alkalmanként (gyanítom, hogy minden epizód során) egy-egy alkalom vagy esemény miatt összegyűlik a nagy család, ahol aztán végül mehet egymás szívatása, elvégre családban marad. Első pillanatra nekem egyből a csatorna tavalyi sorozata, a The McCarthys ugrott be, ami sajnos hamar megbukott, éppen ezért a Life in Piecesnek sem sorsolok túl nagy jövőt...


Körülbelül két héttel ezelőtt láttam, ám annyira felejthető volt az egész, hogy a kritika megírása előtt kénytelen voltam ismét belepörgetni, hogy tudjak érdemben miről írni. Az újranézés kapcsán pedig rájöttem, hogy nem is a karakterekkel vagy akár az adott helyzetekkel van a gond, hanem a számomra noname színészek alkalmazásával. Általában nem zavar, hogyha teljes mértékben új színészeket kell megismernem egy-egy új sorozat kapcsán, itt viszont annyira nem ragadott meg senki sem első benyomásra, így pedig bizony könnyen felejt az ember. Nagy kár, hiszen a belepörgetés során egy-egy poén kapcsán ismét elmosolyogtam, főleg a kínosabb viccek esetén.

A színészek miatt egyébként egy történetszál sem fogott meg túlságosan, vagyis ez nem teljesen igaz. Ha a karaktereket veszem csak figyelembe, a háromgyerekes családon tudtam a legjobban szórakozni, viszont az anya és apa színészi alakítása miatt mégsem tudom őket mondani egyértelmű kedvencnek. Akkor már sokkal inkább a még szülőkkel élő és párkapcsolatot kereső felnőtt ember fogott meg a leginkább, az ő esetében éreztem a legtermészetesebb alakítást.


Értékelés: 6/10.
Mindent összevetve ez egy közepes nyitás volt, ahonnan még bőven van hova fejlődni, és a karakterekben illetve alapötletben lévő potenciál miatt minden esély meg is van rá, hogy egy nagyon jó sorozat kerekedjen ki belőle. Legkésőbb a nyáron mindenképpen belenézek majd a folytatásba, aztán meglátjuk mi lesz a sorozat sorsa nálam. A nézettséget elnézve egész jó számokat szállít eddig, ergo velem ellentétben az amerikaiak igencsak ráharaptak a sorozatra. Persze még nem éri meg messze menő vonatkoztatásokat levonni, hiszen még messze van az évad vége, mindenesetre kíváncsi leszek, hogy milyen évadot fog zárni a sorozat.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés