2015. október 24., szombat

Pilotkritika: Quantico

Meglepően magával ragadó volt az első rész!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy érzem, hogy alapvetően már kinőttem a nyomozós-krimis szériákból (tulajdonképpen csakis a CSI Miami jött be anno nagyon, az is inkább a nyomozások lebonyolítása miatt), a Quantico azonban már az első résszel elvarázsolt, mégpedig a szokatlan stílusa, és az alapsztorija miatt. A továbbiakban ki is fogom fejteni, hogy tulajdonképpen mi is fogott meg igazán. :)


A sorozat középpontjában a quantico-i kiképző bázison lévő újonc FBI-ügynökök vannak, akik azért kerültek a figyelem középpontjában, mert egyikőjük gyaníthatóan egy nagyszabású, New York City-t célba vevő terrortámadás szellemi atyja. Ez pedig erősen megkérdőjelezi a bázison dolgozó felettesek munkáját, hiszen elvileg csak az alaposan átellenőrzött jelentkezőket vehetnék fel ügynöknek...

A terrortámadás közvetlen következményeinek egy részével már a pilot első pár percében szembesülhettünk, ezzel kapcsolatban pedig hadd jegyezzem meg, bár alapvetően nekem nincs bajom a CGI-s technika alkalmazásával, azonban itt erősen látszottak a számítógépes beavatkozások, ez pedig kicsit visszavett az élvezhetőségi faktorból. De szerencsére a továbbiakban nem a konkrét terrortámadás volt a középpontban, hanem az újonc FBI-ügynökök, a visszaemlékezések pedig nagyon bejöttek, mégpedig több szempontból is.


Először is, érdekes karaktereket sikerült összevarázsolni, hiszen tulajdonképpen minden újoncnak vannak olyan titkai, amik nem lennének szerencsések, ez pedig ugyanakkor a hátulütője is lehet a sorozatnak, legalábbis ha a valóságszerűséget nézzük, akkor mindenképpen, hiszen valóban ennyire ostoba feletesek dolgoznak az FBI-nál, akiket ennyire könnyen meg lehet vezetni? Addig azonban nem vagyok hajlandó foglalkozni ezzel a ténnyel, amíg ennyire jó történések várhatóak a folytatásban is, hiszen az egyik újonc túszejtése majd öngyilkossága nem kis WTF fordulat volt, pláne ahhoz képest, hogy mit is titkolt el valójában...


És, ha már ennyire belemerültem a karakterekben, az állandó szereplők közül egyértelműen Alex és Nimah fogott meg, de a többiekben is látok potenciált, kivéve Ryannél, akinél gyanítom, hogy leginkább a külseje miatt figyeltek fel rá a castingosok, ugyanis a színészi játéka enyhén csapnivaló, és akkor még finoman is fogalmaztam. Az újoncokon kívül a felettesek is okozhatnak még majd meglepetést a folytatásban, leginkább az igazgatónő fogott meg, aki egy igazán badass karakternek tűnik. :)

Értékelés: 8/10.
Kellemesen pozitívan csalódtam tehát a pilotban, és úgy látom, hogy nemcsak én, hanem az amerikaiak nagy része is, hiszen a múlthéten az ABC berendelte a teljes első évadot. Kíváncsi vagyok a folytatásra, ám valószínűleg csak a téli szünetben, de az is lehet, hogy majd csupán a nyáron lesz időm belenézni... A lényeg, hogy előbb vagy utóbb várható majd kritika a folytatással kapcsolatban, addig is ha még nem tettétek meg, akkor nézzétek meg az első részt.

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés