2015. október 11., vasárnap

Nem vagyok túlságosan lenyűgözve a Hungary's Got Talent első adásától

Tegnap este elrajtolt az RTL idén őszi legnagyobb produkciója.

Tény, hogy az X-Faktor az elmúlt évek alatt már kicsit elfáradt formátummá/műsorrá vált, mégis nagyjából tisztában volt vele a néző, hogy mire is számíthat: a közepes teljesítményű versenyzők között mindig akadt egy-két kiemelkedőbb énekes (a tavalyi szériában Gwendolin korai kieséséért még mindig haragszok). Ezzel szemben kvázi egy Csillag születik klónban bármi megtörténhet, hiszen valóban bárki jelentkezhetett a műsorba, aki valamiben is tehetségesnek tartotta magát. Ez pedig rendkívül jól meglátszott az első válogató adásban.

Kép forrása: origo.hu

Bár értékeltem a kissé bizarr ámde szórakoztató jelentkezőket (lásd a női hentest, vagy a zumba táncost), a nevetés mellett azonban eszembe jutott az is, hogy biztosan ez kell egy ilyen nagy költségvetésű műsorba? És akkor még nem is beszéltem az üvegevő idős férfi produkciójáról, ami kissé már nekem is felkavaró volt... Értem én, hogy kellenek az olyan delikvensek, akiken jót röhög a fél ország, illetve az is bizonyos, hogy semmi esetre sem fogja továbbengedni a zsűri, én néha már akkor is soknak tartottam az egészet, ez utóbbi kategóriába tartozik a fogadás miatt indult egyetemi bölcsész srác is, aki egy rettenetesen trágár verset adott elő... Ezen például már egyáltalán nem tudtam nevetni.

Természetesen voltak azért jó produkciók is, a továbbjutó főként táncos versenyzők valóban profik voltak, ám felmerül bennem a kérdés, hogy a már így is profi csapatok tudnak majd hova továbbfejlődni a továbbiakban? Az énekes versenyzőket pedig nagyon hiányoltam az első adásból, remélem a folytatásban azért lesznek egy páran. Ebben a kategóriában egyébként csak a tizenkét éves kislány, Pécsi Virág Veronikát láthattuk, akinek szívszorító a háttértörténete, mégis teljes mértékben egyetértettem Kovács Patríciával, amiért nem engedte tovább.

Kép forrása: origo.hu

És ezzel elérkeztünk a zsűri értékeléséhez is, akik első benyomásra rendkívül szimpatikusak voltak. Amikor kiderült, hogy kik lesznek majd az ítészek, egyedül Kovács Patríciának tudtam őszintén örülni, akiben egyáltalán nem kellett csalódnom, hiszen egészen egyszerűen profi volt és kész. Patrícia mellett Linczényi Márkót is jófejnek illetve igazságosnak tartom, annak ellenére, hogy eddig nem is hallottam róla, és az is tisztára látszik, hogy a csatorna elsősorban azért alkalmazta a srácot, mert habitusában rendkívül hasonlít Fördős Zére akit meg ugyebár a nézők nagyon csipáznak, én már egyébként kevésbé, de erről többet nem is mondanék, mert az már egy másik cikk lenne. Csuja Imre és Horgas Eszter esetén voltak fenntartásaim, ám a tegnapi adásban tulajdonképpen nem sok vizet zavartak, amikor pedig némi reflektorhoz jutottak, egész jó kritikákat/véleményeket fogalmaztak meg, úgyhogy a zsűrivel szerintem hosszabb-távon nem lesz probléma.

Kép forrása: RTL Sajtóklub

A műsorvezetőkkel viszont már igenis lehet majd gond, legalábbis számomra mindenképpen, ugyanis nem nagyon szimpatizálok Sebestyén Balázzsal, és ezzel a kijelentéssel még finom is voltam. Anno, az X-Faktor első szériájában véleményem szerint Ördög Nóra kordában tudta tartani Balázst, a párosuk pedig egész jó volt, azonban most mivel a Showder klubbos humorista, Dombóvári Istvánnak ez az első ilyen műsorvezetői feladata, így ebben a párosban nyilván Balázs lesz a dominánsabb, ami azt jelenti, hogy a későbbiekben akár előfordulhat majd egy-egy szívatás vagy beszólás is a versenyzők irányába. Az első adásban ugyan ezt nem tapasztaltam, mégis bármi megtörténhet majd a későbbiekben...

Kép forrása: RTL Sajtóklub

A Hungary's Got Talent tehát tegnap este elrajtolt, az első adás pedig jó is volt, meg nem is. Ami a műsor további menetét illeti, az előzetes hírek szerint sokkal több válogató adás lesz majd, mint az X-Faktor esetében, a válogatások után pedig nagy valószínűséggel már rögtön az élő showk következnek majd, amibe csupán 30 produkció juthat majd be, vagyis akik továbbjutnak majd az előrostán, még korántsem biztos, hogy az élő adásokban is viszont láthatjuk majd! És utoljára hagytam talán a legfontosabb újdonságot: a zsűri asztalán van egy aranygomb, amit ha megnyom egy zsűri vagy műsorvezető (igen Balázs és Dombi is dönthet majd ez esetben) az automatikus továbbjutást jelenti majd az élő adásokba az adott versenyzőnek. Ezt a lehetőséget azonban minden zsűri ileltve műsorvezető csak egyszer lőheti majd el.

Ami engem illet, egyelőre biztosan maradok a folytatásra, ám ez nem jelenti azt, hogy minden héten várható majd kritika a műsorról. Természetesen az igazán ígéretes versenyzőkről valamilyen formában biztosan szó lesz majd az oldalon, azonban rendszeres kritikákat jelen pillanatban nem tudok beígérni. Azért, ha tehetitek, legyetek résen. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés