2015. január 8., csütörtök

Pilotkritika: State of Affairs (Az elnök árnyékában)

Az előzetes alapján jobbra számítottam.

Ahogy már korábban is hangoztattam, a TV2-s premierkor én is megnéztem az első epizódot, és annyira felemás érzéseim voltak utána, hogy másnap a második részre is beneveztem, így a kritikában tulajdonképpen az első két részről lesz szó. Sajnos azt kell, hogy mondjam, valamilyen formában csalódtam a sorozatban, ugyanis másra számítottam. Azt hittem, hogy nem lesz ennyire epizodikus jellegű, és inkább a fő rejtélyre koncentrálnak majd, ehhez képest a második részben éppen-hogy csak megemlítették Fatah-t, érdemi előrelépés azonban nem történt. Ettől függetlenül nem volt rossz a kezdet, így mindenképpen maradok a folytatásra, pláne, hogy valószínűleg nem fog második évadot kapni a gyenge nézettség miatt.


A sorozat főhőse Katherine Heigl karaktere, Charlie, aki egy CIA-ügynök, feladata pedig nem más, mint csapatával összeállítani a világban történt elmúlt 24 óra legfontosabb történéseit az elnök asszonynak, amit utána rendszerint ő maga közöl vele. A dolog pikantériája azonban az, hogy Charlie és az elnök asszony, Constance között nemcsak munkakapcsolat van, hiszen Charlie vőlegénye Tucker, az elnök asszony fia volt, akivel egy Fatah által vezetett terrorista szervezet végzett, ráadásul Charlie szeme láttára. A CIA-ügynök pedig egy évvel a tragikus eset után sem volt képes továbblépni, feltett szándéka pedig bosszút állni szeretett vőlegénye halála miatt, ám olyan információk vannak a tudtában, amit még az elnök asszonynak sem mer elmondani...

Sosem titkoltam, hogy elsősorban Katherine Heigl miatt keltette fel a figyelmemet a sorozat, ő pedig az eddig látottak alapján mindent kihozott a karakteréből. Így már csak miatta érdemes nézni, ám a többi szereplőt még nem nagyon volt idő megismerni. Az elnök asszonyság is érdekes karakternek tűnik, akit Alfre Woodard (Desperate Housewives) kelt életre, a többiekről azonban tényleg lehetetlenség nyilatkozni, éppen ezért kíváncsi vagyok, a továbbiakban megismerhetjük-e majd őket, vagy annyira a heti ügyekre fognak majd koncentrálni, hogy erre nem lesz lehetőség.


Ami a heti ügyeket illeti, a második epizódban felvázolt probléma igazán érdekes volt, és tulajdonképpen a vége is kiszámítható volt, mégis valamilyen szinten megtartotta a kezdeti izgalmat, így panaszra nem lehet ok. Remélem a további ügyek is legalább ilyen jók lesznek. Végezetül a főszálról szeretnék írni pár sort. Már rögtön a pilotban lehetőség nyílik Fatah elkapására, ám végül egy választási kényszer miatt kicsúszik a kezeik közül. Őszintén szólva az elején egyáltalán nem csigázott fel, ám a pilot végén volt egy nagy fordulat, aminek köszönhetően rengeteg kérdés merült fel. Ráadásul Charlie féltve őrzött titkát más is tudja, aki elkezdi zsarolni a lányt. Ezzel a csavarral pedig máris jobban érdekel a folytatás. :)

Értékelés: 7/10.
Hiába volt egész jó a pilot, számomra hiányzott belőle az izgalom. Többet vártam volna tőle, ez tény, de az első két rész elég volt ahhoz, hogy folytassam a sorozatot. Ráadásul a szinkron nekem nagyon bejött, Katherine megkapta Mezei Kittyt, szóval egy szavam se lehet. :) Legközelebb a finélé után jövök egy kritikával, ami nagy valószínűséggel sorozatfinálé lesz a gyenge nézettség miatt. Sajnos itthon sem büszkélkedhet túl sok követővel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés