2014. szeptember 24., szerda

Sex Tape (Szexvideó) [2014]

Nekem bejött a film.

A napokban lazításképp megnéztem a filmet, és egész jó volt, bár egy kicsit többet vártam volna tőle. Nem tagadom, mindig is a vígjáték filmeket szerettem a legjobban, azonban sajnos az eltelt egy-két évben nagyon kevés jó filmet láttam. Telített már a piac, és nagyon kevés egyedisége van sok vígjátéknak, éppen ezért manapság már inkább a kissé drámaibb filmek felé vettem az irányt. A Szexvideóról már sokat hallottam, ráadásul Jason Sagel és Cameron Diaz a főszereplők, akik a Bad Teacher (Rossz tanár) c. filmben már bebizonyították, hogy megvan köztük a kémia, így nem volt kérdés, hogy megnézzem-e. Előre megsúgom itt is megvolt a kémia a két színész között, bár szerintem kevesebb, ami a karaktereik miatt tudható be. Az el kell ismernem, hogy az alapötlet ebben az esetben eléggé egyedi volt, és a kivitelezés sem volt rossz, mégis, hiányzott belőle valami.

Spoileresen folytatom a Kép után.


Mint mondtam az alapötlet eléggé egyedi, hisz Annie és Ray, hogy egy kis újítást vigyenek bele a házas életüket, szexvideót készítenek, amit aztán elfelejtenek törölni, és véletlenül elküldik az ismerősöknek. A cél pedig természetesen az, hogy visszaszerezzék a tableteket, amin a videó van. Sok vicces pillanatot okozott ez az egész, az biztos, és a színészek is kihozták a legtöbbet a karakterükből. A kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, mikor Annie leendő főnökének a házában voltak, és Ray-re rátámadt a német juhász kutya. De a szippantós jelenetek is kétségkívül jók voltak, illetve azok a kínos percek, mikor a barátaik elmondták nekik, mennyire jók voltak a felvételen. Bejöttek még a videó előtti részek is, teljességgel hihető és érthető az, hogy egy párnak kevesebb idő jut egymásra, mint a gyerekek előtt.

A kémiával kapcsolatban, ahogy a bevezetőben is írtam, itt is megvolt a két főszereplő közt, azonban szerintem kevesebb volt, a karakterek miatt, hisz Bad Teacher-ben Cameron Diaz karaktere sokkal keményebb volt, mint itt, de ezt nem lehet felróni hibának, talán csak annyit, hogy Annie lehetett volna egy kicsit tökösebb karakter is. Rossz részt egyébként tényleg nem tudok kiemelni, mert nem volt, mégis hiányoltam még valamit a filmből, magam sem tudom, hogy pontosan mit. A tanulság minden esetre levonható, és a lezárás is jó volt, az évzárós résznél pedig szakadtam a röhögéstől, a poént azonban nem lövöm le, nézze meg mindenki. :)

Értékelés: 8/10.
Ezért szeretek egy kritikát a megtekintés után napokkal később megírni, mert mikor végignéztem, simán 10/10-et adtam volna rá, annyira a hatása alatt voltam, aztán kicsi gondolkodás után egyből rájöttem, hogy 8 pontnál többet nem tudok rá adni. Ettől függetlenül tényleg csak ajánlani tudom a filmet, hisz vicces és szórakoztató, egyszeri megtekintésre pedig tökéletes. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés