2014. március 20., csütörtök

The Vampire Diaries (Vámpírnaplók): Egy időre befejeztem

Sajnos még mindig nem tudok végleges kaszát mondani.

A legutóbbi részben meglépték azt az írók, amiről tudtam, hogy elkerülhetetlen, de akkor sem tudok ezen egyszerűen továbblépni. Ráadásul nem kapta meg azt a karakter, amit megérdemelt volna. Hű de nehéz Spoilermentesen írni. Ezzel a lépéssel számomra teljesen unalmassá vált a sorozat, így egy időre biztos nem nézek bele. Szerintem az évad maradék részeit majd nyáron fogom ledarálni, aztán ha nem lesz jó a folytatás, akkor tényleg kaszálni fogom hatodik évad ide vagy oda.

A kép alatt Spoileresen folytatom tovább.


Ez a pillanat is elérkezett: Katherine végérvényesen is meghalt. Nem elég, hogy kiűzték Elena testéből a sorozat legjobb karakterét, de még a Túlvilágba sem léphetett át! Az írók ugyanis azt a csavart hozták be a történetbe, hogy elnyelte őt a sötétség. És persze a továbbiakban nem szeretnének ezzel foglalkozni. Természetesen Katherine nem tudott csendesen eltávozni, és halála előtt még beinjekciózta Elenat azzal a méreggel, ami után Elena csak vámpírvért fog inni, mint Damon. Ám ez a méreg már továbbfejlesztett változat.

Katherine-el együtt sajnos Nadia is meghalt, igaz ő azért, mert Tyler megharapta. Sajnálom Nadiat is, mert szimpatikus karakter volt. Ráadásul Caroline kimondta azt, amit a többiek nem: Tyler megölte Nadiat, Caroline pedig lefeküdt Klaussal és még Caroline a szemét? Nem is értem, hogy a többiek miért nem "szidták le" Tylert. Még Matt sem, pedig ő szemmel láthatólag érzett valamit a lány iránt. Akárhogy is szegény Nadia még a Túlvilágon sem lehet együtt az anyjával...


Ami a többieket illeti még mindig nem történt semmi: Jeremy még mindig felesleges, Bonnie-nak is annyi haszna van, hogy tanít egy kezdő boszorkányt, Caroline-t nagyon hanyagolják, Tyler pedig, nos a véleményem a karakterről még mindig nem változott, valaki ölje már meg végre.

Értékelés: 7/10.
Érdekesre sikeredett a legutóbbi rész, mégis Katherine távozásával már nincs egy olyan karakter sem, aki miatt feltétlen folytatnom kellene a sorozatot. Még az sem érdekel, hogy a beadott injekciók milyen hatással lesz Elena-ra illetve Damon-ra. Így én most egy hosszabb pihenőt tartok a sorozattal kapcsolatban, aztán meglátjuk, hogy mit hoz a sors...


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés