2013. december 14., szombat

The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) S05/1: Az ötödik évad első feléről

Véget ért az idei évad első fele, és ez a midseason finálé egyáltalán nem sikerült valami hű de jóra.

Hol van az a fajta elképesztő finálé, amit a harmadik évadban követtek el? Elárulom, sajnos sehol. Őszintén szólva már régóta nem olyan izgalmas a Vámpírnaplók, mint volt. Azt hiszem a mélypont a negyedik évad volt, ahonnan ugyan próbálgat kikecmeregni a sorozat, de túlságosan mélyen van, hogy sikerüljön. Anélkül, hogy spoileres lennék, elárulom, hogy az ötödik évad első felében voltak olyan részek, amelyek nem voltak rosszak, de sajnos egyikre sem tudnék tíz pontot adni...


És most már Spoileresen folytatom a továbbiakban!

Silas-Qetsiyah szál: elég hamar véget vetettek ennek a történtnek, ami nem is baj. Nem volt rossz, de sokszor untatott. Silas mindig csak hitegetett, hogy vigyázzunk vele, mert ha nem, akkor bizony megöl, erre tulajdonképpen senkit sem ölt meg. Na jó, Bonnie apját valóban kinyírta, de hiányozni fog valakinek? Apropó Bonnie. Visszahozták őt, most már ő a túlvilág horgonya. Egyelőre sok hasznát nem vettük a lánynak, sőt az utolsó két részben nem is szerepelt, de nem is hiányzott. Tessa azonban már izgalmasabb volt, nagyon jól hozta az őrült szerelmes ősboszorkány szerepet, de valljuk be, ő sem lendített túl sokat a történetben. Nagy csavar volt viszont az, hogy Amara életben volt, érdekes volt Nina Dobrevt egyszerre három szerepben látni.


Katherine: nagyon szeretem a lányt, ő a kedvenc karakterem, és sajnos haldoklik. A következő rész a bűvös századik lesz, amiben állítólag több régi szereplő is visszatér, többek között Jenna is. Valószínűleg a jövőheti epizódban fog meghalni a kedvenc vámpírom. Mindenesetre az előzetes nagyon jó volt, ahogy Caroline, Bonnie, Jeremy, Elena és Damon összeültek beszélgetni Katherine-ről, aki az előbb említett szereplő közül hármat megpróbált megölni: Jeremyt megölette Silassal, Carolinet vámpírrá változtatta (ami nagyon jót tett a karakternek!), Elenat pedig csak úgy meg akarta ölni.

Jeremy: tulajdonképpen van valami értelme, hogy visszatért a srác?  Az első pár részben annyi, hogy ő volt Bonnie közvetítője, de mióta ő is visszatért nem is láttuk a kisöcsit, ami nem is baj. Húzzanak már el Mistic Fallsból mihamarabb, mint Tyler. Nagyon szerettem Jeremyt is és Bonniet is, de lássuk be, nagyon elfáradtak a karakterek. Vagy írják ki őket, vagy írjanak nekik egy jó történetszálat.


Agustine vámpír szál: az utolsó előtti rész (5x09) nagyon izgalmasra sikeredett. Megismertük Enzot, aki a félévadzáró epizódban is visszatért, de tulajdonképpen nagyobb bosszút vártam volna tőle. Érdekesnek tűnik a szál, pláne az, hogy Aaron elvitte a veszettséget okozó szérumot. Kíváncsi vagyok merre halad tovább a történet.

Elena és Damon: most komolyan szakítaniuk kellet? Legszívesebben azt a részt átugrottam volna. Tíz részenként fog Elena pasit váltani? Ez már sajnos szánalom a köbön...

Katherine és Stefan: a Delena párossal ellentétben Kathrine és Stefan kapcsolata sokkal érdekesebb. Nagyon tetszett, hogy újra összejöttek, sőt, ha Katherine nem haldokolna, akkor drukkolnék nekik, hogy Stefan végre hagyja békén Elenat és jöjjön össze újra Katherine-el.


Egyáltalán nem értem, hogy mit esznek a Salvatore fiúk a Gilbert lányon! Sokkal rosszabb mint Katherine! Katherine legalább bevallotta, hogy mindig is Stefant szerette, Elena pedig csak folyamatosan őrlődik a két fiú között. Többek között ezért is ment el a kedvem a sorozattól.

Értékelés: 6/10
Elsősorban az utolsó két rész miatt adok ennyire "magas" pontszámot. A Vándorokról egyébként szándékosan nem írtam, mert nekem egy kicsit zavaros az ő céljuk, múltjuk. Pozitívum, hogy Klaus hamarosan visszatér, megtisztíthatná végre egy kicsit a szereplőgárdát, és mondjuk kinyírhatná legalább Bonniet és Jeremyt, amire tudom nem sok esély van, de akkor is jó lenne. Egyelőre még maradok a folytatásnál és meglátjuk mi lesz, ha viszont nagyon rossz lesz, akkor kaszálom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés