2014. november 3., hétfő

X-Faktor 2014 - A harmadik élő adásról

Meglepő párbajra került sor.

A harmadik élős show-t Istenes Bence ismét egyedül vezette, a tematika pedig stílusosan a "The Show Must Go On" volt, és a Halottak Napja tiszteletéből olyan előadók dalaiból válogattak, akik sajnos már nincsenek közöttük. Volt itt Whitney Houston, Michael Jackson, Charlie Chaplin, de szerencsére magyar dalok is felcsendültek, így hallhattunk Zámbó Jimmy és Republic slágereket is. A show alatt Bence folyamatosan szavazásra buzdította a nézőket, többször is hangsúlyozta, hogy 0,1 % van két ember között. Én ezekre csak legyintettem, kifejezetten nem szeretem, mikor ennyire a szavazatokra mennek, mégis a harmadik élő show-ban olyanok párbajoztak, akiknek még nem most kellett volna.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Little G két mentorálja, Horányi Juli és Kállai-Kiss Zsófi csapott össze, így Little G is megtapasztalhatta azt, ahogy szinte már minden mentor, milyen érzés az, ha két mentoráltja küzd a továbbjutásért, neki pedig a végén valakit haza kell küldenie. Itt megjegyezném, elég szemét húzás volt, hogy egyből Little G-nek kellett értékelnie, hiszen tavaly ilyen esetekben, mindig a másik három mentor értékelt előbb.

De előbb nézzük a produkciókat, a végén pedig természetesen a párbajdalokat is értékelni fogom.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Nagy Richárd: az estét nagy meglepetésemre Nagy Ricsi nyitotta, aki egy AC/DC dalt adott elő, feldolgozva, kicsit James Bond-osítva. Sajnos azt kell, hogy mondjam, eddig ez volt a leggyengébb produkciója. Hangilag most is nagyon odatette magát, mégis nekem egy kicsit stílusidegen volt, ez tetszett eddig a legkevésbé tőle. És a mentoroknak is lényegében ez volt a véleménye.
Értékelés: 7/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Horányi Juli: nagy kedvencem a lány, most is egy érzelmesebb dallal jött, és bakker, megint nagyon jó volt. Komolyan nem értem, miért neki kellett most párbajoznia, hisz annyira tehetséges, és annyira át tudja adni az érzelmeit, hogy sok előadó tanulhatna tőle. És ismét magyar dalt énekelt, bár neki nagyon jól állnak az angol slágerek is. :)
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Andelic Jonathan: jót tett neki a múltheti párbaj, hiszen most nagyon összeszedve tolta el nagyon jól Whitney Houston egyik dalát. Kezdem megkedvelni a srácot, ami alapesetben nem baj, de így már tényleg nincs olyan versenyző, akit nyugodt szívvel hazaküldenék.
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Jakab-Péter Izabella: szegény Bellát most nagyon lehúzták a mentorok, tartottam is attól, hogy ismét párbajoznia kell majd, de szerencsére a közönség megmentette. Valóban elég furcsa volt összességében a szám, de ez nem Bella hibája volt, hisz hangilag nagyon is a toppon volt, inkább a hangszerelés lehetett a probléma, talán jobb lett volna, ha az eredetit adja elő.
Értékelés: 8/10. - Elsősorban a hangát vettem figyelembe. :)


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Benji: a hétre szerencsére úgy látszik már meggyógyult, hiszen nem volt hamis, leszámítva egy-két minimális helyen, viszont végig az volt az érzésem, hogy ez a dal nem áll neki jól. Nem tudta megmutatni, mennyire jó hangja is van valójában. Ezzel most melléfogtak, nem kicsit, nagyon.
Értékelés: 7/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tha Shudras: még mindig imádom a srácokat, és még mindig nem zavarnak a maszkok. Ám van egy olyan érzésem, hogy ez nem marad így sokáig, hisz így, egy kicsit előnyben vannak, mint a többiek, ugyanis ők eltudnak bújni a maszk mögött, nem látjuk az arcukat, így az utcán akár simán elsétálhatnak mellettünk, míg a többiek. Az eheti produkciójuk egyébként ismét olyan jó volt, mint első héten.
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Borbély Richárd: ugyanazt tudom elmondani, mint Jonathan esetében. Egyre jobban tetszenek a srác produkciói, tényleg úgy érzem, hogy egyre jobban sikerül levetkőznie a színészi énjét, és egyre jobban megnyílik. Mindenesetre azért tényleg jár az elismerés, hogy a technikai baki után is egész jól előadta a számát. Ja, és végre magyar dalt énekelt.
Értékelés: 7/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Kállai-Kiss Zsófi: nagy fába faragta a fejszéjét most Zsófi, és egy nagyon ikonikus Michael Jackson dalt választott a hétre. A végeredmény meg, nos eléggé felemás lett: egyrészről énekhangilag semmi baj nem volt, érzelem részről pedig, most kevésbé tudta átadni az érzéseit, mint akár az első élő show-ban. Utólag belegondolva a mentorok egy kicsit nagyon lehúzták, és talán ennek is köszönhető, hogy neki kellett párbajoznia. Mindenesetre bár többször is mondtam, hogy tartok a lánytól, nagyon sajnálom a korai kiesését.
Értékelés: 7/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Spoon: el kell ismerni, könnyű dolguk volt, hisz ha valaki ezt a dalt adja elő, garantált a jókedv. A dalt jól előadták, mégis Szikora szerint nem véletlen nem adta még elő soha sem ezt a dalt egy együttes sem. Én nem értettem vele egyet, jó volt, és kész.
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Szabó Richárd: most Ricsi bácsi jutott Benji sorsára, és betegen lépett a színpadra. Nos, az énekhangján ez egyáltalán nem hallatszott, sőt ugyanolyan hamis volt helyenként, mint a múlt héten, pedig akkor állítólag egészséges volt. Az eltelt három hétben mindig hamis volt, kezdem azt hinni, hogy az élő show-kban már nem is fog többet úgy teljesíteni, mint ahogy tette azt a válogatáson. Teljes mértékben megérdemelte volna, ha neki kellett volna most párbajoznia.
Értékelés: 5/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tóth Andi: utoljára, a gyönyörűen szép Tóth Andi lépett fel, és milyen jó volt, hogy ő volt az utolsó. Egyszerűen felrobbantotta a színpadot! Kétségkívül ez volt eddig a legjobb előadása. Jót tett neki, hogy a zsűri a múlthéten egy kicsit úgymond leszidta (pedig akkor is hihetetlen jó volt!), most pedig bebizonyította nekik, hogy mire is képes. Imádtam! :)
Értékelés: 10/10.

Csakúgy mint eddig, most is volt közös produkció és extra produkció is. Extra fellépőként ByAlex jött, természetesen felvételről énekelte el a legújabb dalát, no comment. A közös produkcióba pedig most a mentorok is beszálltak, Alföldi kezdett, jót nevettem rajta, de összességében tényleg nagyon jó volt mindenki. :)


A két párbajozó tehát Horányi Juli és Kállai-Kiss Zsófi volt, pedig teljesítményük alapján egyiküknek sem kellet volna párbajoznia. Sajnos ez van, a nézők így döntöttek. Ha az eddigi teljesítményüket nézem csak, Horányi Julit sokkal jobban megkedveltem, ráadásul a párbajprodukciójával is sokkal jobban meggyőzött. Zsófi párbajdalánál az volt az érzésem, hogy ő ezt már feladta, az After X-ben pedig elárulta, mikor megtudta, hogy ők ketten fognak egymás ellen párbajozni, tudta, hogy ma este neki kell majd hazamennie.

A mentorok 4-0 arányban Zsófit küldték haza, így jövőhéten már nélküle folytatódik a show. Innen is szeretnék Zsófinak sok sikert kívánni a továbbiakban, hisz tényleg nagyon jó előadó, Little G úgy konferálta fel, hogy sok száz fellépésen túl van már, kívánok neki több ezret, mert tényleg azt érzem, hogy helye van itt neki.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés