2014. augusztus 7., csütörtök

Devious Maids: A második évadról

Hatalmas cliffhanger-rel zárult az évad.

Véget ért a második évad, ami számomra picit nehézkesen indult be, hisz ahogy már az évadnyitó epizódról írt kritikában kifejtettem, nem nagyon érdekelt a fő nagy rejtély. Ám a sorozat egyik erőssége az, hogy szerencsére nem csak ekörül a rejtély körül forog, hanem sokkal több titok van, és meglepő módon a végén szinte mind kapcsolódott egymáshoz. Azért pedig különösen jár a pacsi a Marc Cherry és csapatának, hogy a főrejtély kapcsolódott az első évadhoz. Nagyon nehéz ez esetben Spoiler nélküli bevezetőt írni. :)

Spoileresen folytatom a Kép alatt.


Nagy WTF fordulatokban ezúttal sem volt hiány, sok új szereplőt is megismertünk, akik közül sokan nagyon szimpatikusak voltak, nem is értem, hogy tudnak ennyi sok jó karaktert összeválogatni. Azt meg végképp nem, hogy hogyan kaphat majdnem mindenki ennyire jó történetet. Történt egy haláleset is, nagyon sajnálom Alejandro halálát, vele együtt pedig Odessa is elment, akit tavaly nagyon megszerettem a fenomenális beszólásai miatt. Ha már fenomenális beszólások: Evelyn idén szűkölködött benne, de még mindig az egyik kedvenc karakterem. Fura volt az elején látni, hogy megcsalja a férjét, de sok vicces jelenetet okozott, ezért megbékéltem vele. Nem ért azonban meglepetésként, hogy Tony-nak hátsó szándékai voltak, azonban Adrian megmentette felesége becsületét. Ekkor láttam először mennyire is szeretik egymást, és azt el kell ismerni, minden furcsaság ellenére jó párost alkotnak. A másik kedvenc karakterem egyértelműen Genevieve, rengeteg vicces pillanatot tud okozni, ám most idén drámai szálat is kapott, hisz a veséi kezdik felmondani a szolgálatot. Remélem a folytatásban kap majd egy donort, és minden rendben lesz vele, mert nélküle nehéz lenne elképzelni a sorozatot.

De most már nézzük egyenként a öt főszereplőt:

Marisol: Ahogy mondtam a főrejtély sokáig nem foglalkoztatott, ám akadtak jó részei, többek között az, hogy Opal és Dahlia viszonyt folytattak, valamint az, hogy Nick ütötte el Evelyn és Adrian gyerekét. Nagyon meglepő fordulat volt. Összességében bár nem volt rossz a rejtély, úgy gondolom Marisol kaphatna egy jobb szálat is.






Zoila: Az első évadban nem kapott túlságosan nagy teret, na most ezt pótolták, nagy örömömre. Miután Pablo elköltözött nagyon megsajnáltam, ám amikor bejött a képbe Javier, azt gondoltam végre. Nagyon kiérdemelte már a boldogságot, amit Javier mellett meg is kaphat. Egyáltalán nem tetszett mikor az évadzáró előtt lefeküdt Pablo-val, de aztán megjött az esze, és Javier mellett döntött, a fiú pedig úgy tűnik, képes lesz megbocsátani neki. Genevieve-el közös jelenetei pedig mindig jól sülnek el.




Carmen: Idén most egy kicsit háttérbe szorult, főleg Alejandro halála után, úgy érzem nemtudtak mit kezdeni a karakterrel. Most is voltak jó pillanatai és beszólásai, akárcsak tavaly, ám most valahogy nem voltak életcéljai. A nagy énekesnői álma továbbra is megmaradt, csak nem tett érte semmit. Ám az évad vége fele ismét több teret kapott, mikor pedig lefeküdt az ügynök férjével, az zseniális volt, bár szegény nem tudta, hogy a férfi kicsoda. Alejandro halálához visszatérve, azt hittem, egy picit jobban megfogja viselni, hisz tényleg jó barátok lettek.



Rosie: Az mindenképpen jó volt, hogy egy ideig nem erőltették a Spence-el való közös jeleneteket, mert már nagyon elegem volt a csiki-csuki játékból. Rosie kapcsán egy új családot is megismertünk, akik tele voltak titkokkal. Összességében nem volt semmi baj sem a családdal, sőt hoztak némi izgalmat, az egyébként is hullámzó tengerbe. Végül persze csak összejött Spence-el, ám az évadzáróban jött a nagy csavar: előző férje még él. Eléggé rossz helyzetbe hozták magukat az írók, ám a nagy lövöldés megoldást nyújthat, hisz ha Spence meghal, Rosie újra boldog lehet előző férjével mindenféle bonyodalom nélkül. Ám ismerve a készítőket nem így lesz.



Valentina: Idén munkát válallt a Powell házban, ami egyértelműen az előnyére vált, ahogy az is, hogy összejött a medencés fiúval. Most jut eszembe, jó volt a betörős sztori is, ám a vége természetesen kiszámítható volt. Valentina végül újra összejött Remi-vel, most belegondolva még nem is nagyon láthattuk őket együtt, hisz tavaly is a vége felé jöttek össze. Kíváncsi vagyok milyen párost fognak alkotni.






Értékelés: 8/10.
Az évad végi cliffhanger meglepő volt, nagyon remélem, hogy egy főszereplőnek sem esik komoly baja, azt pedig végképp remélem, megkapja a sorozat a harmadik évadot, mert nagyon megszerettem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés