2014. július 20., vasárnap

Star-Crossed: Az első évadról

Óriási cliffhanger-rel ért véget a sorozat.

A napokban sikerült megnéznem a sorozatot, hamar ledaráltam, hisz összesen csak 13 epizódról beszélünk. Az első részről itt találhattok egy kritikát. Meg kell mondjam, nagyon megszerettem a sorozatot, aminek ugyan megvoltak a maga hibái, de melyik sorozatnak nincs, ugye? A történet jó, a karakterek és a színészek pedig ütősek. A készítők minden apróbb pontra nagyon jól odafigyeltek. Éppen ezért nem értem, miért nem nézték többen a sorozatot. Talán az letett a baj, hogy a The CW-n futott, aminek ugyebár eleve elég kicsi a nézettsége, plusz az sem tehetett jót a sorozatnak, hogy nagyon erőltetni akarták a szerelmi szálakat. Hogy pontosan miért nem nézték sokan a sorozatot, természetesen sosem fog fény derülni rá. A készítők pedig még jól belénk is rúgtak eggyel, hogy egy óriási cliffhanger-rel hagytak itt minket.

A Kép alatt Spoileresen folytatom tovább.


A véleményem a Pilot óta tulajdonképpen nem változott. Nagyon jó volt ez a 13. epizód, szívesen elnéztem volna tovább is. Roman és Emery aranyos párost alkottak együtt, és ami a legfontosabb, meg volt közöttük a szikra. Éppen ezért is öröm az ürömben, hogy nem folytatódott a sorozat, hisz a folytatás főbb irányzatáról beszélt az író, amiben kiderült, hogy ezt a szerelmi négyszöget (Teri-Roman-Emery-Grayson) a végtelenségig húzták volna, amire, köszönöm szépen én egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Szerelmi négyszöggel kapcsolatban, Grayson-t sokáig nem tudtam hova tenni, azt hittem, hogy csak hazudik Emery-nek azzal kapcsolatban, hogy ő nem olyan, mint a szülei, a végére pedig egész megkedveltem. Teri is okozott ám meglepetéseket, főleg az évad második felében, hisz képes volt az anyját is elárulni, szerelme kérésére.


Az egyik kedvenc karakterem egyértelműen Julia volt, Malesa Jow nagyon jól hozta a karaktert, a végén pedig összejött Eric-el. Olyan aranyosak voltak együtt. Julia is kapott külön szálat a Cyper-rel kapcsolatban, amit szintén nagyon jól megoldottak. Stephanie Jacobsen már a Revenge-ben is nagyon szimpatikus volt, és itt is hozta azt a nagyon jó formát, amit elvártam tőle. :) Ezért is volt nagyon jó  a sorozat, hisz sok apró részletre odafigyeltek, plusz ez alatt a röpke 13. epizód alatt a mellékszereplők is kaptak külön szálakat, amik persze a végén valahogy mindig összekapcsolódtak. Érdekes volt Taylor szála is, hisz egy ember átriai babát vár, ám az évadzáró részben balesetet szenvedett, és ha lett volna folytatása a sorozatnak, a baba nem élte volna túl.


Kétségkívül a legtökösebb karakter Zoe volt. Amikor ő megjelent, minden a feje tetejére borult. Nagy WTF fordulat volt, mikor kiderült, az átriaiak képesek leszedni magukról a tetoválást, egy másik WTF fordulat pedig az volt, mikor kiderült, hogy Zoe is egy átriai, és egész egyszerűen beolvadt az emberek közé. Nagyon jók voltak a vele kapcsolatos jelenetek. Gondoltam, hogy a robbanásban nem halt meg, aztán ugyebár az évadzáróban visszatért.


Az évadzáró epizóddal kapcsolatban volt még bőven WTF fordulat. Egyik ilyen a szerkezet volt, hisz nem az embereket pusztította el, hanem jeleket küldött a többi anyahajónak. Igen, az anyahajóknak, ugyanis még több átriai van, mint eddig gondoltuk. Na ezek miatt a jó fordulatok miatt sajnálom a kaszát, ám a szerelmi négyszög miatt kevésbe. Mert lássuk be: a The CW majdnem minden sorozatában rettenetesen kezeli a romantikus szálakat: gondoljunk csak a TVD-re, ami tulajdonképpen emiatt ment tönkre, valamint az Arrow-ban sem állnak a helyzet magaslatán, de ott legalább a rengeteg akció miatt nem túl feltűnő.

Végezetül pedig megemlíteném még Castor-t akit kihagyni vétek lenne, hisz az árulása is okozott jó néhány izgalmas és néha megdöbbentő pillanatokat. Azt nem mondanám, hogy az árulása meglepő volt, mert már az elején lehetett érezni rajta, hogy valami nem stimmel körülötte. Na de az, hogy a saját unokaöccsét képes lett volna megölni, na az egy újabb WTF fordulat volt.


Értékelés: 8/10.
Mindent összevetve, a szerelmi háromszög és a hatalmas cliffhanger miatt kénytelen vagyok levonni két pontot. Sajnálom, hogy nem kapott második évadot a sorozat, de ismerve mi lett volna a folytatásban, talán jobb is így.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés