2015. május 16., szombat

Ősszel több új műsor is várható az RTL Klubra és RTL II-re

Lesz itt tehetségkutatás, valamint társ illetve eltűnt rokonkeresés is.

A szemfüles nézők már észrevehették, hogy a napokban egyre több jelentkezésre buzdító spot látható az RTL Klub képernyőjén. Ez korántsem jelenti azt, hogy az adott műsor biztosan el fog indulni, hiszen ez sok tényezőtől függ, gondoljunk csak a tavaly beharangozott Csillag születikre, amire nem jelentkezett kellő számú érdekes kiscsillag, vagy ott van például Sebestyén Balázs játékműsora, az 1 perc és nyersz! is, ami idén tavasszal került volna képernyőre, ám végül a vezetőség a forgatás előtt lefújta az egészet. Most ismét keresnek játékos kedvű delikvenseket, így valószínűleg idén ősszel vagy esetleg jövő tavasszal de új részekkel ismét képernyőn lesz a műsor.

 Lilu és Bence ősszel is képernyőn lesz, és Stohl Andrásra is nagy esély van. (Fotó: RTL Sajtóklub)

De nézzük is pontról-pontra, milyen műsorok várhatóak is a közeljövőben:

Hungary's Got Talent
A legrégebb óta az X-Faktort váltó tehetségkutató műsorra lehet jelentkezni, ami kísértetiesen hasonlít a hasonló tematikájú Csillag születikre, ám Kolosi Péter programigazgató szerint sok különbség lesz a két műsor között, nem csak annyi, hogy míg előbbi konkrétan egy másolat, addig utóbbinak megvették a licencét... Mivel manapság már nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen egy őszt elképzelni tehetségkutató műsor nélkül, így ez a projekt biztosan megvalósul majd. Műsorvezetők terén azt csiripelik a madarak, hogy a többi országhoz hasonlóan itthon is két férfi vezeti majd a tehetségkutatót, sőt mi több még arra is van esély, hogy az évek óta parkolópályán lévő Stohl András legyen az egyik műsorvezető.A Konyhafőnök
Tavaly ősszel rendkívül jó nézettséggel ment A Konyhafőnök első évada, így a vezetőség nem is várt egy évet, hanem idén tavasszal képernyőre tűzte a második etapot. Nos, a tavaszi kiadás is nagyon nézett, így nem is meglepő, hogy bár még nem ért véget a műsor, de már most keresik a jelentkezőket a harmadik évadra, ami nagy valószínűséggel már ősszel adásba kerülhet.

A Konyhafőnök Junior
Nagy meglepetésként ért a mai spot a tévében, a hírek szerint ugyanis nemcsak a felnőttek között keresik az ország legjobb séfét, hanem ezentúl a gyerekek is megmérkőzhetnek egymással. Nagyon kíváncsi lennék a koncepcióra, hogy pontosan hogyan is képzelik az egész helyzetet, mert azt alapesetben jónak tartom, hogy a gyerekek között is érdemes szétnézni, de viszont azt nagyon nem díjaznám, hogyha vérre menő küzdelem lenne az egész. 8 és 13 év közötti gyerekek jelentkezését várják a csatorna munkatársai, tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha lesz az egészből valami, akkor mikor és hogyan. Remélem erről hamarosan még több tájékoztatást kapunk.

Vigyél el!
Régóta nincs már a csatorna képernyőjén társkereső műsor, az elmúlt években inkább csak ismertebb sztároknak keresték a megfelelő partnert (Alekosz, Delhussa Gjon, Benkő Dániel), közel két évvel azonban, pontosabban 2013-ban civil emberekkel is megpróbálkozott a csatorna, akkor gazdáknak kerestek feleségjelöltet. Mivel egész jó nézettséggel ment a műsor, ezért szó volt a folytatásról, azonban úgy tűnik idén teljes mértékben civil embereknek indít társkereső műsort a csatorna. A műsorvezető Istenes Bence lesz, és nagy valószínűséggel még idén ősszel képernyőre is kerül. Jelentkezni itt lehet.

Keresem a családom
Lilu sem marad műsor nélkül idén, hiszen a mai naptól kezdve lehet jelentkezni még egy műsorba, ami a Keresem a családom címet kapta, ahova természetesen azok jelentkezését várják, akik kapcsolatba szeretnének kerülni rég nem látott családtagjukkal. Bővebb információt a műsor hivatalos oldalán lehet találni. Mit ne mondjak, eléggé érdekes a formátum, a kérdés már csak az, hogy milyen lesz végül az összhatás. A legnagyobb kérdőjel egyértelműen ez a műsor, hiszen itt tényleg sok múlik a jelentkezőkön, azon belül is, hogy pontosan milyen háttérsztori kapcsolódik egy-egy keresőhöz.

1 perc és nyersz!
Ahogy a bevezetőben is említettem, már tavaly is új részeket szerettek volna készíteni a műsorból, ám a reklámadónak köszönhetően csökkenteni kellett a költségvetést, ami miatt végül lefújták a forgatást. Nos, egy pár hete ismét jelentkezésre buzdít a csatorna, ezúttal remélhetőleg már valóban lesznek új részek. Ha csak a nézettséget nézzük, akkor mindenképpen indokolt a folytatás, ám véleményem szerint az lenne a legjobb, ha az RTL II-re kerülne át a műsor, hiszen az anyacsatornán már így is van elég választék.


Celeb vagyok, ments ki innen!
Márciusban Kolosi Péter azt nyilatkozta a Comment.blog-nak, hogy a nagyon jó nézettség miatt mindenképpen folytatva lesz a műsor, a kérdés csak az, hogy mikor. A napokban bejelentett sok műsor miatt szerintem idén már nem tér vissza Sebestyén Balázs és Vadon János "celeb-szívató" műsora, de persze soha nem mond, hogy soha.

ValóVilág
Szintén márciusban nyilatkozta azt a programigazgató, hogy lehet számítani a VV újabb etapjára. Figyelembe véve, hogy egyébként nem sok premier műsora van az RTL II-nek, ráadásul a VV ideje alatt nem kicsit nőtt meg a kábelcsatorna nézettsége, szinte biztosra vehető, hogy még idén ősszel, de legkésőbb 2016 elején elrajtol a ValóVilág nyolcadik szériája.

Pimasz úr Ottalszik
A héten külön posztban írtam meg, hogy Papp Gergő a TV2 után az RTL Csoporthoz igazolt, a műsora pedig ősszel az RTL II-n lesz látható, így most többet nem is írnék. Aki kíváncsi további részletekre, az kattintson ide.

És akkor végül, de nem utolsósorban jöjjön még három terv, amiknek mind a megvalósulása, mind az adásba kerülésének időpontja eléggé képlékeny:

Esti showder
Tegnap olvastam egy igencsak érdekes interjút, melyet az Origó készített Kovács Kritóffal, a Showder klub producerével, melyben elárulta, hogy tervbe van véve egy új talkshow készítése, elvileg már a műsorvezető személye is ismert, ám még nem publikus. Tény, hogy Fábry Sándor óta nem volt komolyabb próbálkozása a csatornának ez ügyben, és akkor most a Vundersőn és Zuperszexitől tekintsünk el.

Új reality és heti sorozat
Kolosi szintén márciusban mondta azt, hogy új reality és heti sorozat várható a közeljövőben. Gyanítom, hogy a reality alatt Papp Gergő műsorát értette. A vadonatúj heti sorozatot, pedig ha minden igaz hamarosan elkezdik forgatni, melynek az egyik főszereplője állítólag Stohl András lesz. Meglátjuk mi lesz.

Mindent összefoglalva idén ősszel illetve jövő tavasszal sok új műsor várható az RTL Klubbon és az RTL II-n is lesz pár premier. Általában minden évben augusztus végén-szeptember elején szokott a csatorna szervezni egy Sajtótájékoztatót, melyben bejelentik, hogy akkor pontosan mik is várhatóak a közeljövőben. Remélem, hogy idén is lesz, és legkésőbb akkor megtudhatjuk, hogy pontosan mely műsorokat is láthatjuk még idén. Természetesen amint lesz valami fejlemény bármelyik ügyben, azt megírom itt a blogon.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés