2014. szeptember 13., szombat

Régi szép emlékek: Apádra, Vejedre és Utódomra ütök

A három filmet egy poszt keretén fogom tárgyalni.

Mikor elkezdtem nézni a The Fosters sorozatot, sokat gondolkodtam, hogy Teri Polo honnan annyira ismerős számomra. Egy kis keresgélés után az interneten, beugrott, hogy bizony e három film miatt. Természetesen sok más filmben is játszott már, de akkor is számomra e három film miatt ismerős annyira a színésznő. Mivel az első rész idén már tizennégy (!) éves, gondoltam tökéletes helye van a Régi szép emlékek Cikksorozatomban. :) Azonban nem csak az első részről lesz szó, hanem mind a háromról, hogy teljes legyen a keret.


Meet the Parents (Apádra ütök) [2000]

Kétségkívül ez volt a legjobb, nem azt mondom, hogy a folytatások rosszak lettek volna, de az az állítás, miszerint az első rész jobb, mint a folytatás, az itt is igaz. Tele van sok jó karakterrel, a Ben Stiller és Robert De Niro kettős pedig elképesztően jó volt. Imádtam a közös jeleneteiket, hisz annyira csak szívódni tudtak egymással. A többiek is jók voltak, ám ők ketten elvitték a hátukon a teljes filmet. Vicces szituációkból egyáltalán nem volt hiány, sőt, a sírva röhögős kategóriába tartozik. Legalábbis nagyon remélem, hogy ezt nem csak elfogultságból írtam, hisz már nagyon régen láttam. Azt hiszem tudom is már mely filmet fogom megnézni legközelebb. A kedvenc részem a medencés jelenetek voltak, de a vacsora közben levert nagyi hamva is nagyon jó volt, valamint Pam testvérének az esküvőjét is szépen elrendezte Greg. Te jó ég, milyen régi már ez a film, mégis mennyire megállja még a mai napig is a helyét. :) Szerintem kevés ember van, aki még nem látta, de akinek ez a film kimaradt, feltétlen pótolja be, mert megéri.

Értékelés: 10/10.
Erre nem lehet mást adni, csak a maximális pontszámot. Ütős poénok, remek történet, jó karakterek, kell ennél több? A közeljövőben mindenképpen visszanézem.


Meet the Fockers (Vejedre ütök) [2004]

A második részben kapcsolódik be a történetbe Greg szülei, tulajdonképpen ekkor ismerik meg egymást igazán a két család. Greg családja cseppet sem hétköznapiak, ráadásul Pam szüleinek totális ellentéteti, így el lehet képzelni mennyi vicces szituáció adódik. Persze itt is Greg és Jack "rivalizálása" a legjobb, mellékszálon pedig Greg édesanyja, Roz. Egyszerűen elképesztő, mennyire nincsenek gátlásai. :) Őszintén szólva egy negatív dolog sem jut eszembe a filmmel kapcsolatban, szórakoztató volt az egész és kész. Mindenképpen érdemes megnézni, hisz minőségileg hasonlít az elsőhöz, de nem teljesen ér fel hozzá.

Értékelés: 8/10.
A második részt is nagyon élveztem, legfőképp Greg szülei miatt, így egy erős nyolc pontot mindenképpen megérdemel. Azt hiszem a második részt is újranézem majd.


Utódomra ütök (Little Fockers) [2010]

A harmadik rész már korántsem tetszett nekem annyira mint az első kettő. Persze, voltak vicces jelenetek dögivel, mégsem volt már olyan jó a hangulata az egésznek. Talán azért, mert az első rész óta már 10 év telt el, és mind a karakterek, mind a színészek megöregedtek. Mondjuk ez természetes, Pam-nek és Gereg-nek pedig már gyerekei is vannak. Természetesen a harmadik részt is ajánlani tudom megtekintésre, de minőségileg már nem ér fel az első két filmhez. Ettől függetlenül egy Szombat vagy Vasárnap délutáni matinénak tökéletes. A kedvenc jeleneteim egyébként benne vannak a filmhez készült előzetesben, az ujjlevágós és hányós rész hiába volt eléggé klisés és gusztustalan is egy picit ettől függetlenül vicces volt.

Értékelés: 6/10.
Nem volt rossz, de erős középszernél többet nem tudok neki adni. Itt lehetett a legjobban érezni azt, hogy túl sok a karakter, és nem jutott kellő idő rájuk. Ezért nekem egy kicsit összecsapottnak tűnik. Ez van, ez a rész már nagyon nem kellett volna már.

Azért azzal szerintem nem mondok újdonságot, hogy sem Teri Polo sem a többi szereplő nem kap túl nagy teret, csak Ben Stiller és Robert De Niro, a többiek pedig szinte csak asszisztálnak, de azt nagyon jól teszik, hisz minden karakter jó a maga nemében. Akárhogy is nézzük, jó volt mind a három rész, de ahogy az értékeléseim is mutatják, örülök, hogy nincs negyedik rész. Amit lehetett, mindent kihoztak ebből a történetből, és kész.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés