2014. július 30., szerda

Sajtóközlemény: District 9 az AXN-en műsorán!

Műsoron: Augusztus 9. Szombat 21:00

Figyelem! Ezt a Sajtóközleményt, amit ma megosztok veletek az AXN munkatársai a napokban juttatták el hozzám, amit ezúton is köszönök. :) A posztban látható képek forrása: AXN Sajtószoba.
Peter Jackson (A Gyűrűk Ura trilógia, Hobbit filmek) produkciójában, Neill Blomkamp (Elysium - Zárt világ) rendezésében érkezik az elmúlt évek talán legfelkavaróbb sci-fi mozija, a District 9 az AXN-re. A történet, amelyben az alapvetően ártalmatlan földönkívüliek szenvednek az emberek gyűlöletétől, sok valódi konfliktust idéz meg. Teszi mindezt úgy, hogy a kidolgozott harcjeleneteknek és a tökéletesre csiszolt látványvilágnak köszönhetően a District 9 remek akciófilm is egyben.


A District 9 Dél-Afrikában játszódik, Johannesburg városában, ahol mintegy húsz éve egy űrhajó jelent meg a város felett. Fedélzetén egymillió, két lábon járó, furcsa, rákszerű lényt találtak, akik kényszerűségből szálltak le a Földön és nagyon rossz állapotban voltak. A hatóságok a „humánus” elvek mentén kialakítottak számukra egy menekülttábort, valójában nyomortelepet. Ez a District 9, vagyis a kilencedik körzet.

A helyiekben az évek során egyre mélyebb gyűlölet ébred az ingyenélő idegenek iránt, akik meg sem próbálnak beilleszkedni, ráadásul emberi mércével mérve külsejük és szokásaik is nagyon gusztustalanok. A helyzet megoldásával az MNU (Multinational United) nevű kereskedelmi-katonai szervezetet bízzák meg, akik azon nyomban meg is kezdik az űrlények áttelepítését egy koncentrációs táborba, ahol „remek körülmények” várják őket…


Mindezt a helyi lakosokkal készített interjúkból tudjuk meg: megszólalnak idegenellenes aktivisták, szakértők, híradós tudósítók. Az interjúk mind valódi beszélgetések alapján készültek, így dokumentumfilm-szerű hitelességet kölcsönöznek a filmnek. Az eredeti interjúkban azonban Blomkamp rendező arról kérdezte a dél-afrikaiakat, hogy mit gondolnak nigériai vagy zimbabwei szomszédaikról…

A film végig fenntartja ezt a dokumentarista hangulatot, az alienek otthonairól készült felvételek például egy valódi, nem sokkal korábban kiürített nyomornegyed házairól készültek. A teljes mértékben CGI technológiával készült űrlények mégis tökéletesen illeszkednek ebbe a miliőbe, egy eredeti, hátborzongatóan hiteles képi világot hozva létre.

Premier: augusztus 9-én, szombaton, 21:00-tól.
   

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés