2014. február 20., csütörtök

Sajtóközlemény - Megalapították a Magyar Televíziós Újságírók Díját


2013 legjobb hazai szórakoztató televíziós produkcióit választották meg.



Az elmúlt év magyar gyártású televíziós szórakoztató műsorai és azok műsorvezetői közül választották meg a legjobbakat 9 szak- és hírmédium (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) részvételével. A Magyar Televíziós Újságírók Díját azzal a céllal hívták életre, hogy független szakmai fórumon adjanak visszajelzést a népszerű hazai produkcióknak. Hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb műsorvezetők Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lettek.


Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Magyar Televíziós Újságírók Díját idén január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. „Örülnénk, ha a nézettségi adatok mellett a szakmai visszajelzés is egyre jobban befolyásolná a magyar televíziózás irányát. Hosszú távon ezt szeretnénk elérni ezzel a díjjal”mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője.


Idén a 2013-ban képernyőre került, szórakoztató jellegű, hazai gyártású műsorokat és azok házigazdáit értékelték, hat kategóriában. Az alapítók jövőre a kategóriák bővítését tervezik, és arra készülnek, hogy a 2014-es elismeréseket hivatalos díjátadó ceremónia keretében adják majd át.




2013 legjobbjai

Nagyszabású showműsor

Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő
Maradj talpon! (M1)

Magyar sorozat

Társas játék (HBO)

Stand-up comedy vagy talk show
Showder Klub (RTL Klub)

Műsorvezető (nő)

Liptai Claudia (TV2)

Műsorvezető (férfi)
Gundel Takács Gábor (M1)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés