2014. január 1., szerda

MTVA Csoport - Tervek 2014-re!

Folytatódik a cikksorozatunk, ezúttal azonban a kereskedelmi csatornák helyett a közmédia csatornáiról írok.

Az MTVA Csoport ugyebár 5 csatornából áll: M1, M2, M3, Duna Tv, Duna World. Ezek közül a csatornák közül az M1 szokott kiemelkedő eredményt elérni, habár legtöbbször a Cool Tv, Fim+, Viasat3 trió megveri nézettségben. Az M1 általános csatorna, az M2 2012.decemberétől ifjúsági-gyermek csatorna, az M3 pedig nemrég indult nosztalgia csatorna. A Duna TV-vel és a Duna World-el most nem foglalkoznék. Mivel közszolgálati csatornák, ezért a reklámbevétel nem annyira fontos, mint a kereskedelmi csatornáknál. Az MTVA az Origó információ szerint évi 78 milliárdos költségvetésből gazdálkodik!

A Dal 2014 zsűrije.
M1
  • Kiemelkedő nézettséget tavaly A Dal 2013 című műsorával ért el, valamint az azt követő Eurovíziós Dalfesztivállal. Idén A Dal 2014 január 25-én rajtol, és összesen 6 adásból fog állni.
  • Továbbra is az M1-en lesz látható a Forma-1, ami szintén kiemelkedő számokat szokott produkálni.
  • Nyáron pedig a nyári futballvébétől lesz hangos a csatorna, ami szintén jó számokat szokott hozni.
  • Tavaly a Fölszálott a páva című tehetségkutató műsor szintén egész jó számokat produkált, így idén biztosan lesz belőle egy újabb évad
  • A 2012-es nagy Marslakók bukása után egyelőre nem tervez a csatorna napi gyártású sorozatot, habár terv van, sokféle, őszig biztosan nem fog megvalósulni egy sem.
  • A Revenge (Bosszú) című sorozat nagyon sikeres volt a csatornán remek számokat szállított, remélhetőleg hamarosan folytatódik a harmadik évaddal!

Phineas és Ferb - Január 18-tól az M2 műsorán!
M2
  • Mint már írtam, a csatorna már ifjúsági-gyermek csatorna, ezért valószínűleg több saját gyártású, mai gyerekeknek készülő, hazai műsor várható idén.
  • Ami biztos, hogy Január 18-tól Minden Szombaton Disney-blokk lesz a következő műsorokkal: Phineas és Ferb, Mickey egér játszótere, és Szófia hercegnő, valamint visszatér a Varázslók a Waverly helyből is, dupla részekkel. Elképzelhető, hogy a későbbiekben várható még más Disney-s produkció is.
  • Érdemes elolvasni a következő blogot (www.anoblogja.blogspot.hu), ahol a blog vezetője találgat, mi várható a csatornára! Többek között szerepel régebbi Nickelodeon, Minimax és KidsCo műsor is. 

Játékok hátárok nélkül - Többek közt ezt a műsort is viszontláthatják.
M3
  • A retrócsatorna nemrég indult, pontosabban december 20-án. Mivel retró csatorna, ezért Országos tévépremier műsorokra nem számítsunk, DE olyan régi műsorokat is képernyőre tűz, amiket már régen nem lehetett már látni, és különböző torrent oldalakon sincs fent!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés