2013. október 30., szerda

Friends with Benefits (Barátság extrákkal) [2011]

Összességében egész jó volt a film.

Először is tisztában vagyok vele, hogy nem ez az első olyan film, amiben két barát egy nap lefekszik egymással, majd egyre csak bonyolódik köztük a helyzet, végül csak egymásba szeretnek, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Reméltem, hogy az alapötleten kívül van benne valami más is, és ha nem is sok, de van. Éppen ezért végül egy egész jó kis film kerekedett ki belőle, amihez nyilvánvalóan közrejátszott az a tény, hogy bizony a főszereplők között megvolt a kémia, illetve egy-egy poén tényleg jó volt, már csak ezek miatt is érdemes volt megnézni.


A főszereplőkről szólva Mila Kunis sosem lesz a kedvenc színésznőm (nem tudom miért, de nekem valamiért nem szimpatikus), de mégis közte és Justin Timberlake között megvolt a már említett kémia, valamint hitelesen adták át a karaktereiket. A közös jeleneteik viccesek, pörgősek, hétköznapiasak voltak. Justin Timberlake-et egyébként eddig nem sok filmben láttam, de azt kell, hogy mondja, nagyon jól áll neki ez a fajta szerep. Szívesen látnám még további romantikus vígjátékokban, vagy esetleg más műfajú filmeket is kipróbálhatna. :)


A film alapsztorija a következő: Jamie (Mila Kunis) egy rámenős fejvadász, aki megtalálja a tökéletes munkaerőt Dylan (Justin Timberlake) személyében, sikerül rávennie, hogy fogadja el az állást, és költözzön New York-ban. Már az első pillanattól látszik, hogy bejönnek egymásnak, majd megegyeznek, hogy kettejük kapcsolata csupán a szexről fog szólni, semmi érzelem, de ahogy az már előre sejthető, ez az egyesség úgysem jön majd össze. Szerelmesek lesznek, emiatt "szakítanak", majd miután rájöttek, hogy talán ő az igazi, újra összejönnek. A történet röviden ennyi. Tetszett a filmben, hogy egy olyan két személy talál egymásra, akik már rég leírták a szerelmet, érzelemmentesen szeretnének szexelni egymással, ám a végén mégis egymásba szeretnek. Lényegében valamilyen szinten önmagukat figurázzák ki.

Értékelés: 8/10
Hiába szeretnék a filmről még többet írni Spoilermentesen, egyszerűen nem megy, ugyanis szerintem ehhez nincs is mit még hozzáfűzni. Az alaptörténethez és stílusához képest egész jó kis film kerekedett ki a végére, a szereplők jól hozták a karaktereket, úgyhogy szívesen ajánlom nektek megnézésre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés